Stiri

Noi telefoane mobile Nokia si servicii online

Preşedintele şi CEO Nokia, Olli-Pekka Kallasvuo a adus noi argumente pentru susţinerea viziunii companiei privind îmbinarea beneficiilor şi posibilităţilor oferite de Internet prin lansarea unei noi game de dispozitive şi servicii convergente care încurajează colaborarea şi împărtăşirea de conţinut: Nokia N96, Nokia N78, Nokia 6210 classic şi Nokia 6220 Navigator.

Nokia a prezentat, de asemenea, următoarea etapă în dezvoltarea mediului de servicii de Internet Ovi prin lansarea “Share on Ovi”, un serviciu de împărtăşire de conţinut media, care permite încărcarea, gestionarea şi împărtăşirea facilă de conţinut media personal.

“Pe măsură ce eliberăm Internetul de constrângerile mediului desktop, mobilitatea păşeşte într-un teritoriu nou, cu posibilităţi nelimitate,”a declarat Olli-Pekka Kallasvuo, CEO Nokia. “De fapt, putem spune că redefinim însăşi noţiunea de Internet prin personalizarea acestuia şi prin crearea unei platforme sensibile la context. Datorită acestui context, Internetul devine un mediu în care experienţele sunt mereu la îndemână şi extrem de personale.”

Maps 2.0 – serviciile de navigaţie ies în stradă

Nokia Maps aduce experienţele de cartografiere şi navigaţie la un nou nivel prin optimizarea navigaţiei pentru pietoni, prin adăugarea de ghiduri de oraş multimedia, imagini de satelit, totul prin intermediul unei interfeţe regândite pentru acest tip de utilizatori. Nokia Maps 2.0 dispune de o nouă componentă de navigaţie, destinată pietonior – “Walk” – continuând să ofere în acelaşi timp sistemul “Drive”, printre cele mai bune existente, conceput pentru mediul auto.

Share on Ovi – un serviciu de împărtăşire conţinut media personal

Continuând seria de servicii de Internet de succes reunite sub umbrela Ovi, Nokia a lansat Share on Ovi, un nou serviciu gratuit pentru împărtăşirea de conţinut media personal, care permite încărcarea, gestionarea şi împărtăşirea facilă de conţinut media personal prin intermediul unui dispozitiv mobil, PC sau alte dispozitive cu conexiune la Internet. Share on Ovi pune bazele unei comunităţii în care membri pot socializa, interacţiona şi colabora. Serviciul oferă suport pentru peste 100 de tipuri de formate media, utilizatorii având la dispoziţie spaţiu de stocare nelimitat şi posibilitatea de încărca lunar conţinut nelimitat. Pentru a-şi crea un cont, doritorii pot să acceseze http://share.ovi.com.

ÃŽn cadrul evenimentului Nokia a lansat patru noi dispozitive

Nokia N96 este un dispozitiv cu adevărat optimizat pentru video şi TV. Datorită afişajului mare, de 2.8”, memoriei interne de 16GB şi suportului pentru redare de secvenţe video la calitate superioară, într-o gamă variată de formate, Nokia N96 reprezintă un nou capitol remarcabil în istoria tehnologiei media mobile. Livrările pentru computerul multimedia Nokia N96, cu mecanism glisant în două direcţii, urmează să înceapă în trimestrul al treilea al acestui an.

Nokia N78 este un computer multimedia care îmbină funcţiile pentru muzică, navigaţie şi fotografie cu beneficiile mobilităţii. Nokia N78 este conceput pentru a integra noua gamă de servicii Nokia, inclusiv Nokia Music Store, Nokia Maps, precum şi Share on Ovi. Debutul livrărilor pentru Nokia N78 este estimat pentru cel de-al doilea trimestru din 2008.

Nokia 6220 classic este un dispozitiv dotat cu funcţii de top care reuneşte o cameră de 5 megapixeli şi funcţionalitatea A-GPS pentru a da un nou înţeles cuvântului „a împărtăşi. Imaginile şi secvenţele video de înaltă calitate pot fi etichetate, editate şi expuse online, transferate de pe un telefon pe altul sau chiar vizionate pe un ecran TV compatibil.  Nokia 6220 classic urmează să fie disponibil pe anumite pieţe în cursul celui de-al treilea trimestru din 2008.

Nokia 6210 Navigator este primul dispozitiv mobil Nokia cu sistem GPS care dispune de funcţii destinate pietonilor. Nokia 6210 Navigator include aplicaţia  Nokia Maps 2.0, lansată tot astăzi, precum şi funcţii complete de ghidare vocală şi vizuală pas cu pas, disponibile fără nici un cost suplimenar. Este preconizat ca livrările pentru Nokia 6210 Navigator să înceapă pe anumite pieţe în cel de-al treilea trimestru din 2008.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *