Concerte

Nightwish la Artmania 2009

Nightwish va concerta in Piata Mare din Sibiu pe 18 iulie 2009 in cadrul ARTmania Festival 2009, spune Metalhead. Nightwish, un nume recunoscut la nivel mondial cu 7 albume de succes si foarte multe concerte sustinute pe scenele festivalurilor si a marilor arene din lume, va concerta in Piata Mare din Sibiu Sambata, 18 iulie 2009, in cadrul ARTmania Festival ’09.

Finlandezii se afla in turneul mondial de promovare a albumului Dark Passion Play. Seria de concerte a inceput in octombrie 2007 si se va incheia in luna septembrie a acestui an in Hartwall Arena din Helsinki. Turneul include concerte in America, Europa, Asia si Australia, iar numarul spectatorilor este de ordinul milioanelor.

Din 1996 incepand si pana astazi, Nightwish si-a castigat un public reprezentativ amator de rock si nu numai, piesele lor auzindu-se acum la radio, televiziune si online. Foarte aproape de recunoasterea internationala au fost in 2000 cand au participat la calificarea pentru Eurovision cu piesa „Sleepwalker”. Juriul nu a tinut atunci cont de parerea publicului care a ales Nightwish pentru Finlanda si a plecat mai departe Nina Astrom. La sase ani de la acea runda de calificari, Lordi, o formatie tot in genul rock/heavy metal din Finlanda a castigat finala competitiei europene.

Continuarea pe Metalhead.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *