Concerte

New Model Army, concert la Hard Rock Cafe

New Model Army va concerta sambata, 15 noiembrie, in Hard Rock Cafe. Numele trupei este inspirat de armata lui Oliver Cromwell. In 1645, aceasta a fost infiintata ca fiind prima armata in care activau soldati special antrenati, nu civili inrolati in caz de razboi. Trupele sale activau pe intreg teritoriul Angliei, nu doar in zonele de conflict. Ideea de omniprezenta in lumea muzicii a stat la baza alegerii acestui nume de catre solistul si chitaristul Justin Sullivan, cel care ii are alaturi pe Nelson (bass), Dean White (clape si chitara), Michael Dean (tobe si percutie), Marshall Gill (chitara) dar si pe Ed Alleyne-Johnson (vioara electrica) cu care au colaborat pentru single-ul de top “Vagabonds” si al carui aport se recunoaste pe albumele Thunder & Consolation si Impurity .

Cu piesa “51st State”, trupa a intrat in categoria muzicienilor ce se declara impotriva “imperialismului american”. Cu o activitate continua de 28 de ani, reflectata in cateva aparitii in Guinness Book of British Hit Albums si The Great Rock Discography, 10 albume lansate si unul in curs de aparitie plus sute de concerte, New Model Army isi pun amprenta asupra trupelor rock apartinand generatiei tinere.

Cunoscuti pentru mesajele lor politice impotriva sistemului American, membrii trupei se declara fericiti de alegerea lui Barack Obama in functia de presedinte al Americii.
“Bineinteles ca Obama nu poate salva lumea – nici macar America – dar in acest rezultat regasim vorbele lui Lincoln, cel care spunea ca sunt anumite momente in care ii poti pacali pe toti, momente in care poti pacali anumiti oameni, dar nu exista posibilitatea de a pacali mereu pe toata lumea. Este ca si cum majoritatea americanilor s-a trezit si a refuzat sa se mai supuna ignorantei si temerilor politice”.
New Model Army este o trupa cunoscuta pentru muzica sa militanta, plina de mesaje politice, dar si umanitare.

Biletele se gasesc pe www.eventim.ro.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *