RETETE CULINARE

Negrese

Ingrediente:

Aveti nevoie de:
– 1 pachet de unt
– 250 g de zahar
– 2 linguri de caco
– 150 g de lapte
– 9-10 linguri de nuca macinata
– 200 g de faina
– 4 oua
– praf de copt
– arome

Retete de prajituri

Mod de preparare:

Amestecati untul, zaharul, laptele si cacao intr-un vas. Puneti vasul pe foc si amestecati constant pana apa da in clocot. Lasati crema obtinuta la fiert pentru cateva minute. Bolul se lasa, apoi, la racit.

Crema se imparte in jumatate, iar intr-una din aceste jumatati adaugati nuca, faina, galbenusurile, praful de copt, aromele si albusurile batute spuma.

Compozitia astfel obtinuta se toarna intr-o tava unsa si tapetata. Se pune la cuptor la un foc potrivit. Dupa ce baltul s-a copt, lasati tava la racit, Prajitura se taie cubulete si se orneaza fie cu nuca ramasa, fie cu nuca de cocos.

Negresele se tin la rece minim 12 ore inainte de servire.

Sursa: www.stilfeminin.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *