Concerte

Natalie Cole şi-a ţinut promisiunea

Dacă ar fi contat doar reacţia publicului, Natalie Cole ar fi cântat probabil toată noaptea la primul său concert din România, susţinut pe 27 octombrie la Sala Palatului din Bucureşti. Rareori se întâmplă ca artista americană, câştigătoare a 9 premii Grammy, să se întoarcă de două ori pe scenă pentru bis, dar la Bucureşti a făcut acest lucru, entuziasmată de reacţia publicului din România, care a făcut-o să se simtă grozav. “Unul dintre cele mai bune concerte, mi-a plăcut foarte mult publicul, pentru că erau foarte receptivi şi atenţi la ceea ce făceam eu pe scenă”, a declarat Natalie Cole după eveniment. Ultimele melodii le-a cântat desculţă, dar la fel de strălucitoare şi plină de energie ca pe tot parcursul spectacolului.

Playlist-ul concertului a cuprins 21 de melodii, dintre cele mai cunoscute ale artistei, marea majoritate de pe albumele Unforgettable…with love şi Still Unforgettable. Pe jumătate energic, pe jumătate romantic, concertul a atins cu siguranţă toate gusturile celor prezenţi şi a pus în evidenţă încă o dată faptul că Natalie Cole este şi rămâne o mare voce, moştenitoare de drept a tatălui ei, celebrul Nat King Cole. O călătorie muzicală în anii de aur, cu scurte, dar emoţionante introduceri pentru fiecare cântec (Smile, încredinţat de Charlie Chaplin lui Nat King Cole, Coffee time, recomandarea specială a lui Tony Bennet pentru albumul Still Unforgettable, Mona Lisa, femeia misterioasă despre care tatăl ei îi cânta în copilărie şi în a cărei existenţă Natalie Cole a crezut până când a crescut, sperând mereu să o întâlnească), cu melodii atent alese şi cu poveşti la fel de pline de farmec, care au dezvăluit publicului român lucruri inedite.

Poate cel mai aşteptat şi emoţionant, în acelaşi timp, moment al serii, a fost faimosul duet al artistei cu tatăl său – Unforgettable – un duet excelent ilustrat cu imagini ale cântăreţei din copilărie, alături de tatăl şi de restul familiei sale. Reacţia publicului a fost pe măsură, la fel cum s-a întâmplat pe tot parcursul concertului. Walking my baby back home, al doilea duet al artistei cu tatăl său, de data aceasta într-o altă notă, mai jucăuşă şi veselă, Fever, Route 66, Nice’n’easy, acestea sunt doar câteva dintre melodiile interpretate la Bucureşti şi pe care publicul le-a răsplătit din plin cu aplauze.

La succesul spectacolului au contribuit aseară şi muzicienii lui Natalie Cole, care au performat la cel mai ridicat standard, cu o bucurie de a se afla pe scenă cum numai la marii artişti se poate găsi. Alessandro Alessandroni – clape, David Lawrence Koonse Jr – chitară, Edwin Uel Livingston – bass, Robert Lee Miller Jr – tobe, Joshua Lee Nelson – pian şi Gail Deadrick – musical director au fost cei care s-au aflat pe scenă alături de Natalie Cole.

Cântăreaţa americană va pleca astăzi spre Varşovia, următoarea destinaţie de concert din turneul de promovare a albumului Still Unforgettable şi s-a declarat extrem de multumită de şederea şi de concertul de la Bucureşti.

Organizatorii evenimentului, Sound&Image Events, mulţumesc tuturor partenerilor şi celor care au făcut ca acest eveniment să poată avea loc: Optical Disc Solutions, Cocor SPA, Intercontinental, Gold FM, 24 fun, Tabu, Good Homes, Cocor Media Channel, New York Times Book Review, HotNews, Metropotam, 121.ro, BestMusic, Port.ro, iConcert.ro, apropo.ro, casa de discuri A&A, Radio Lynx, Smart FM, Radio România Actualităţi, B1 TV, TVR.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *