Vedete

Naomi Campbell depune marturie in procesul pentru crime de razboi

Modelul britanic Naomi Campbell depune marturie la procesul pentru crime de razboi intentat fostului conducator liberian Charles Taylor. Ea va fi interogata cu privire la declaratiile actritei Mia Farrow care afirma ca Taylor i-ar fi oferit cadou lui Naomi Campbell un diamant neslefuit dupa o petrecere in Africa de Sud in 1997 la Nelson Mandela.

Naomi Campbell

Procurorii spun ca, daca este adevarat, aceasta ar fi o dovada ca Taylor a primit diamante din Sierra Leone de la rebeli in schimbul unor arme folosite intre 1992-2002 in razboilul civil.
Naomi Campbell a refuzat pana acum sa colaboreze cu procurorii pana luna trecuta cand a fost amenintata ca va primi o pedeapsa de 7 ani pentru sfidarea curtii. Modelul a declarat intr-o emisiune la Oprah ca nu doreste sa fie implicata in acest proces pentru ca se teme pentru siguranta ei. Judecatorii au dispus masuri speciale de securitate pentru Naomi, afirmand ca temerile ei sunt intemeiate.
Procesul deschis la Haga in iunie 2007 impotriva lui Charles Taylor are 11 capete de acuzare de crime de razboi si crime impotriva umanitatii pentru rolul sau in razboilul civil intre 1991-2001 in Sierra Leone care a curmat 120.000 vieti. Taylor este acuzat ca a primit ilegal diamante in schimbul armelor folosite in razboiul civil cu care au fost ucisi, violati sau mutilati civili in Sierra Leone.

Sursa foto

Sursa news.yahoo.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *