Concerte

My Metal Festival: concerte Meshuggah, Negura Bunget si Insane

Meshuggah, Negura Bunget si Insane vor urca pe scena in prima zi a festivalului. Este a doua editie a My Metal Festival, ce va avea loc pe 10 si 11 iulie, la Arenele Romane. Meshuggah, Negura Bunget si Insane completeaza prima zi a festivalului, alaturi de Zeromancer. Meshuggah este o trupa suedeza de metal experimental, formata in 1987 de catre Jens Kidman (voce) şi Fredrik Thordendal (chitara). Acestora li s-a alaturat bateristul Tomas Haake, în 1990 şi chitaristul Mårten Hagström, în 1994. Formatia a schimbat o serie de basisti, componenta de acum incluzandu-l pe Dick Lövgren, venit in 2004.
Messhuggah a atras pentru prima data atentia la nivel international in 1995, cu albumul „Destroy Erase Improve” , un amestec de death metal fast-tempo, thrash metal si progressive metal. Trupa s-a remarcat prin piesele complexe, structurate poliritmic si precizia performantelor muzicale. A fost incadrata ca fiind una dintre cele mai importante 10 trupe de hard&heavy de catre Rolling Stones Magazine si ca cea mai importanta trupa de metal de catre Alternative Press, consacrandu-se, astfel , in muzica extreme underground .
Concertul de la Bucuresti face parte din turneul mondial de promovare a celui mai recent album al trupei, „obZen”, lansat in 2008.
Negura Bunget – pregătiţi pentru un nou început. In urma schimbarilor anuntate recent in cadrul trupei, fanii acesteia sunt nerabdatori sa afle daca legenda black metal merge mai departe. Pentru My Metal Festival, Negura Bunget declara in exclusivitate:
“Suntem conştienţi de provocarea pe care o reprezintă noua componenţă a formaţiei şi aşteptăm cu nerăbdare reîntâlnirea cu publicul românesc. Pregătim câteva surprize pentru această ocazie şi sperăm ca suflul nou să răscolească şi mai adânc. Au fost şi sunt în continuare momente dificile pentru noi, momente pe care am ales la depăşim prin şi mai multă muncă şi dedicare”.
Insane a fost fondata in 1998, componenta ei modificandu-se de-a lungul timpului. Varianta actuala ii are pe Brünner Béla si Kádár László la chitara, Érsek Gábor la baterie, Molnár Bálint ca solist vocal si Tóth Bertalan – bass si backing vocal. Anul 2003 este anul lansarii trupei la nivel international, prin concerte si festivaluri, Insane devenind formatia cu cea mai intensa prestatie live din Ungaria. Concerteaza in 15 tari europene, urcand pe scena marilor festivaluri alaturi de trupe ca Soulfly, Sick Of It All ,4Lyn, Napalm Death, Most Precious Blood, Diecast. Nominalizata la Viva Megawatt Award la categoria ‘Hope of the year’ si ‘Best modern rock act’, trupa continua turneele imprena cu Ill Nino, Napalm Death, Most Precious Blood, Diecast, Pro-Pain.
“Hocus Pocus”, de pe cel de-al 4-lea album urca pe locul 2 in topurile MTV rock. Premiul Fonogram awards, cel mai mare premiu muzical din Ungaria, castigat cu acelasi album, “Our Island our empire” – 2008, rasplateste cei 10 ani de activitate ai trupei.
Line-up My Metal Festival:

10 iulie: Meshuggah, Zeromancer, Negura Bunget, Insane
11 iulie: Biohazard, Comeback Kid, Defeater, Last Hope

Eveniment organizat cu sprijinul Bring The Noise si Metalhead.
Biletele sunt disponibile pe www.eventim.ro, www.bilete.ro, www.ticketpoint.ro, magazinele Germanos si Diverta, astfel: biletele pentru o zi se pot cumpara la pretul de 67 lei pana pe 1 iunie, 73 lei in perioada 1 iunie – 1 iulie, 83 lei dupa 1 iulie si la intrare. Abonamentele pentru ambele zile se pot cumpara la pretul de 95 lei pana pe 1 iunie, 100 lei in perioada 1 iunie – 1 iulie, 110 lei dupa 1 iulie si la intrare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *