Concerte

My Dyin Bride, concert la Artmania

Cei sase britanici din trupa My Dying Bride revin pe scena festivalului ARTmania in ziua de vineri, 17 iulie, alaturi de Opeth si Tristania. My Dying Bride sau MDB, cum spun fanii britanicilor invitati in Romnia, a lasat o impresie extraordinara publicului de la ARTmania ’07 si a ramas cu o amintire pozitiva legata de Sibiu si festival. La cerea fanilor si numai multumita lor, MDB si-a confirmat participarea la aceasta editie a Festivalului de la Sibiu. Concertul este dedicat promovarii ultimului album intitulat “For Lies I Sire”.

Desi My Dying Bride a debutat cu stilul doom metal, vocea fara tonuri foarte joase s-a auzit chiar de la al doilea album “Turn Loose the Swans”. “The Angel and the Dark River” din ’95 a marcat disparitia vocilor morbide care urmeau sa revina abia in ’99 pe “The Light at the End of the World”. My Dying Bride se foloseste inca de la primul album integral din ’92, “As the Flower Whiters”, de influente din muzica clasica prin folosirea clapelor si a sunetelor de vioara.

In ’95 MDB lansa “The Angel and the Dark River” pentru ca la sfrsitul anului sa cnte trei luni de zile in turneu cu Iron Maiden, o perioada de promovare ce i-a cstigat trupei mii de noi fani. My Dying Bride a produs zece albume in 19 ani de existenta, sapte compilatii si trei productii video.

Muzica lor se remarca prin riffuri dure in masuri lente si versuri obsesive impletite intro compozitie epica rafinata. Ultimul album MDB tinde spre conturarea unei atmosfere sonore liniare si relativ aplatizate in care apar din cnd in cnd si momente de furie. “For Lies I Sire” a marcat si o schimbare in componenta trupei: Katie Stone cnta la clape si vioara in locul artistei Sarah Stanton. Katie va interpreta in concerte si partile cntate pna in ’98 de Martin Powell.

Biletele, in valoare de 110 RON pe zi si 180 RON pentru abonament se gasesc in reteaua magazinelor Diverta, precum si online, pe www.ticketpoint.ro, www.bilete.ro, www.blt.ro si www.myticket.ro. Pna la 1 mai 2009, biletele si abonamentele puse in vanzare pot fi achizitionate la pretul de 90 RON pe zi si 160 RON pentru abonament.
Festivalul ARTmania 2009 este organizat de Fundatia ARTmania in parteneriat cu Primaria Sibiu si Consiliul Local Sibiu.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *