LifeStyle

Muzică pentru sfârşitul verii, teatru pentru începutul toamnei, Bucureşti – Cartier de vară

Se apropie sfârÅŸitul verii, pe care îl întâmpinăm cu spectacole de teatru ÅŸi pantomimă, cu concerte de folclor, muzici medievale ÅŸi rock’n’roll, cât ÅŸi cu magie ÅŸi artă urbană, care vor continua până spre sfîrÅŸitul lunii septembrie.

BucureÅŸti-Cartier de vară este un eveniment cultural iniÅ£iat de Comisia pentru Cultură a Consiliului General al Municipiului BucureÅŸti, organizat de Primăria Municipiului BucureÅŸti prin ArCuB – Centrul de Proiecte Culturale, DirecÅ£ia pentru Cultură ÅŸi Centrul de Conservare ÅŸi Valorificare a TradiÅ£iei ÅŸi CreaÅ£iei Populare, în parteneriat cu Primăriile Sectoarelor 1, 2, 3 ÅŸi 5, de vineri până duminică, cu câte două spectacole pe zi, în trei din parcurile capitalei.

DimineaÅ£a, de la ora 10.00, copiii sunt aÅŸteptaÅ£i cu spectacolul ‘Un desen, o floare, mare sărbătoare’, al Teatrului Ion Crangă, vineri în parcul Bazilescu, sâmbătă în parcul Sebastian ÅŸi duminică în parcul Titanii.

Tot în parcul Titanii, sâmbătă dimineaÅ£a, SpiriduÅŸii poveÅŸtilor le-au pregătit celor mici spectacolul ‘Te-am păcălit’ iar duminică în parcul Bazilescu are loc un spectacol de magie al teatrului Andrei TeaÅŸcă.

ÃŽn celelalte dimineÅ£i veÅ£i putea urmări ‘Basilicum’, un concert de muzici medievale ÅŸi tradiÅ£ionale din Europa, susÅ£inut de trupa Truverii – vineri în Titanii, sâmbătă în Bazilescu ÅŸi duminică în Sebastian.

‘Zvonuri, bârfe, flecăreli’ este un colaj de momente din piesele lui Caragiale ÅŸi MuÅŸatescu, pe care îl puteÅ£i vedea vineri dimineaţă în parcul Sebastian.

Seara vă invităm în parc de la ora 20.00, vineri în Sebastian, sâmbătă în Titanii ÅŸi duminică în Bazilescu, la un spectacol de muzică folclorică al trupei CCV, care a pregătit muzică din Å¢ara Vrancei – zona FocÅŸani ÅŸi din Prahova – zona PloieÅŸtiului.
Două spectacole de pantomimă ale Teatrului Masca, pline de poveste ÅŸi mister din alte timpuri, coboară în stradă. ‘Statuile’, vineri în parcul Bazilescu iar ‘Fior d’amor în Bucuresci’, sâmbătă în Sebastian ÅŸi duminică în Titanii.

Vineri seara, în parcul Titanii se joacă piesa ‘Te iubesc! Te iubesc?’ în regia lui Chris Simion sau, mai bine zis o reÅ£etă comică despre cum să fim fericiÅ£i în cuplu ÅŸi cum să evităm blazarea în doi.

ÃŽn încheierea acestui sfârÅŸit de săptămână ÅŸi a verii, The Teachers Orchestra a pregătit un concert rock’n’roll, sâmbătă în parcul Bazilescu iar cei de la Kartier vin cu un manifest de artă urbană, duminică în Sebastian.

Un sfârşit de vară plin de muzică!

Pentru mai multe informaţii, puteţi accesa site-ul nostru www.arcub.ro.

Partenerii media ai evenimentului sunt: 24 FUN, comunicatedepresa.ro, port.ro.

Centrul de Proiecte Culturale ArCuB – Arta ÅŸi Cultura BucureÅŸtiului – este o instituÅ£ie publică de cultură aflată sub autoritatea Consiliului General al Municipiului BucureÅŸti, care a fost înfiinÅ£ată în 1996 în scopul organizării de proiecte ÅŸi programe cu caracter cultural ÅŸi educativ, prin care se promovează ÅŸi stimulează diverse domenii ale vieÅ£ii culturale bucureÅŸtene: teatru, muzică, arte vizuale, dans, expoziÅ£ii, producÅ£ie editorială.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *