RETETE CULINARE

Musaka – Cipru

Ingrediente: 200 g faina, 200g branza Gruyere rasa, paste tuburi (macaoane), fierte dupa instructiunile de pe pachet, carne tocata de porc, aproximativ 1 kg, 200 g unt, 1 l lapte, 2 cepe, supa de carne, sos tomat, sare, piper, cimbru uscat, 3 galbenusuri de ou, ulei de masline.

 

Preparare:

Ceapa se curata, se toaca marunt si se caleste in putin ulei de masline.Se adauga carnea si se amesteca. Se adauga sare si piper dupa gust, apoi 2 polonice supa de carne si se amesteca bine, sa se patrunda carnea. Cand e aproape gata se adauga 2 polonice sos tomat si se mai lasa 2 min la foc. 

Separat se prepara un sos Bechamel: Se topeste untul intr-un vas, se adauga faina si se amesteca bine, apoi se subtiaza cu laptele fierbinte.Se amesteca bine in continuare pana se ingroasa. Se ia de pe foc si se adauga branza rasa si galbenusurile de ou si se amesteca bine. Se pastreaza branza si sos pentru partea de deasupra.

Invr-un bol mare se amesteca pastele cu sosul bechamel si cimbru. 

Intr-un vas foarte larg uns cu ulei de masline se aseaza un strat de paste, un strat de carne, deasupra tot strat de paste.Deasupra se toarna sos alb si se presara cu branza rasa.

Se da la cuptor la foc mediu pentru circa 30 min.

Se serveste calda, ca antreu sau fel principal.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *