LifeStyle

Murfatlar exceleaza la Oscarul vinurilor, Bruxelles 2008

Murfatlar a castigat 6 medalii la cea de-a XIV-a editie a Concursului Mondial de Vinuri Bruxelles 2008. Oscarul Vinurilor, asa cum este supranumita celebra competitie, a avut loc anul acesta la Bordeaux, in inima celor mai renumite podgorii din lume, in perioada 18-20 aprilie.

Concursul reprezinta cea mai mare competitie internationala, medaliile castigate sub aceasta sigla echivaland cu recunoasterea internatioanala a calitatii vinurilor oferite consumatorilor. Exigentul juriu a degustat vinuri din cele patru colturi ale lumii, si a premiat Murfatlar Romania cu nu mai putin de 6 medalii – cele mai multe distinctii atribuite unui singur producator. Cu aur au fost rasplatite vinurile Zestrea Muscat Ottonel 1990 si Rai de Murfatlar Grade Reserve 2001, iar argint au primit Lacrima lui Ovidiu de 5 ani si 3 vinuri din productia 2007, Zestrea Cabernet Sauvignon 2007, Trei Hectare Feteasca Neagra 2007 si Ferma Noua Chardonnay 2007.
“Cel mai premiat Muscat romanesc” ramane in continuare Zestrea Muscat Ottonel 1990. Noua medalie de aur obtinuta se adauga la numeroasele distinctii decernate de-a lungul timpului acestui soi, cultivat cu succes la Murfatlar, datorita climatului podgoriei care favorizeaza acumularile de zahar si aromele cele mai potrivite.
Rai de Murfatlar Grade Reserve 2001, premiat cu aur, reprezinta o gama sortimentala intr-o editie limitata de 50.000 de sticle. Fiecare sticla este speciala, nota aparte constituind-o si numerotarea acestora in ordinea iesirii din fabrica. Rai Grand Reserve este un vin de exceptie, un sortiment traditional obtinut prin cupajarea soiurilor Pinot Gris, Riesling Italian si Chardonnay, si el multiplu premiat international.
“In toamna anului trecut estimam ca productia de vin din anul 2007 va fi una exceptionala, datorita conditiilor climaterice care au favorizat podgoria noastra. Temperaturile ridicate şi lipsa ploilor din anul ce a trecut au condus către o recoltare precoce, acumulări de zahăr mai mari, struguri mai copţi, aromă îmbelşugată, ceea ce, pe scurt, a echivalat cu creşterea în calitate a vinurilor. Aceste trei medalii de argint obtinute de Zestrea Cabernet Sauvignon 2007, Trei Hectare Feteasca Neagra 2007 si Ferma Noua Chardonnay 2007 vin sa confirme ca am avut dreptate cand spuneam ca licoarea bahică ce poarta pe etichetă anul 2007 îşi va căpăta un loc de frunte în orice colecţie,” a declarat Cosmin Popescu, administrator Murfatlar Romania.
La categoria vinurilor licoroase, argintul obtinut de Lacrima lui Ovidiu de 5 ani in competitie cu vinuri de traditie de Porto, Malaga, Xeres etc, reprezinta, de asemenea un succes notabil.
De-a lungul timpului, Murfatlar a reusit sa creeze un portofoliu impresionant de peste 170 de medalii la concursuri nationale si internationale, desfasurate la Barcelona, Ljubliana, Montpellier, Budapesta, Montreal, Sofia, Tbilisi, Bordeaux, Bucuresti.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *