AUTO

Motor TSI de 1,2 litri marca Volkswgen

Un nou propulsor, cel de 1.2 litri TSI, este pergatit sa urmeze succesul predecesorilor sai. Puternicul motor de 77 kW / 105 CP este acum disponibil pentru modelele Polo, Golf si Golf Plus si desavarseste succesul familiei de motoare TSI. Volkswagen a scris un nou capitol in istoria motoarelor pe benzina atunci cand a introdus familia de motoare TSI, motoare care au creat valva in jurul lor in ultimii ani. Volkswagen a prezentat urmatorul membru al familiei, propulsorul 1.2 TSI, in cadrul Simpozionului dedicat motoarelor de la Viena, din acest an.

Cu noul motor, Volkswagen continua aceasta micsorare inteligenta si transfera noua si mult-asteptata tehnologie TSI in inlocuitori din ce in ce mai mici.

Pentru ca acest motor sa convinga in termeni de performanta, cuplul motor multumeste in ciuda dimensiunilor mici iar propulsorul cu injectie directa pe benzina este echipat cu un turbocompresor. Asadar, cuplul motor maxim de 175 Nm este daja atins la 1,500 rotatii/minut.

Continua dezvoltare a tehnologiei motoarelor apartinand familiei de propulsoare mici dar puternice foloseste in mod consistent optimizarea frecarii si constructia usoara. Motorul nu este doar bazat pe un carter de aluminiu; in plus, injectia directa complet acordata ofera o dezvoltare lina a puterii, un consum mic si emisii reduse. Aceste caracteristici au fost deja premiate pe fratele mai mare din familie, propulsorul TSI de 1.4 litri, care a castigat titlul de “Motorul Anului” trei ani la rand, incepand cu anul 2006.

Sursa: Scorpion / Dan Stefan

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *