LifeStyle

Motivarea copilului

Copilul tau isi descopera propriile aptitudini la varsta de 9-10 ani. In calitatea de parinte, trebuie sa recunosti si sa sprijini dezvoltarea copilului tau, insa fara a-l forta, ci doar ajutand la dezvoltarea motivatiei intrinseci al acestuia. Invata-l sa-si stabileasca anumite obiective si sa faca tot posibilul sa isi transforme visele in realitate.

Modelul succesului este foarte motivant. Un copil care invata acest lucru intr-un mediu natural, angajandu-si creativitatea, va deprinde sa isi asume riscuri si sa incerce lucruri noi. Infruntarea esecului si persistenta pana la succes motiveaza continuarea explorarii.

Prin ascultarea viselor si sperantelor copilului tau, fara a-l critica si fara a contribui prea mult, il ajuti sa experimenteze si sa exprime verbal propria sa motivatie.

Copiii de aceasta varsta adora sa exploateze diferite posibilitati si de obicei au despre ei o imagine de persoana remarcabila.

Aceasta speranta este un element nepretuit al motivatiei. Toti avem potentialul de-a avea impact cu lumea pe cai pozitive si semnificative.

Activitatile care ating inima, mintea si sufletul copilului sunt motivante.

Voluntariatul la un centru de salvare a animalelor sau participarea la o curatenie organizata de comunitate pot trezi compasiunea si creativitatea pentru copii, ambele fiind mari factori motivanti.

Simtul comunitatii si scopul comun sunt esentiale pentru a mentine motivatia. Acestea trebuie sa se impleteasca cu scopul sau viziunea individuala, astfel incat sa inspire o actiune pozitiva si o responsabilitate impartita.

Invata-ti copilul despre puterea gandului asupra vietii. Ceea ce gandesti determina ceea ce devii. Arata-i legatura dintre ganduri si vorbele pe care le spune.

Trebuie sa crezi in abilitatea copilului tau de-a fi o persoana independenta si constructiva. Discuta cu el despre motivele pentru care alegi sau nu sa realizezi un anumit lucru.

Ajuta-l sa devina competent in domeniile care il atrag, chiar daca nu este ceea ce ai fi ales tu pentru el. Increderea si satisfactia pe care o va castiga in urma implicarii si succesului intr-un domeniu foarte insemnat pentru el ii va da ocazia sa experimenteze ce este motivatia adevarata.

Sursa: www.stilfeminin.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *