LifeStyle

Moscova – diplomat român acuzat de spionaj

Serviciul Federal de Securitate rus (FSB) l-a arestat luni pe secretarul I al ambasadei României la Moscova, pentru încercare de a obţine informaţii militare secrete, a anunţat serviciul de presă al FSB, citat de AFP – conform Mediafax.
“FSB a reţinut la Moscova, în flagrant delict, în timp ce încerca să obţină informaţii militare secrete de la un cetăţean rus, un membru al serviciilor de informaţii române, Gabriel Grecu, care lucra sub acoperire în calitate de secretar I” al ambasadei ţării sale, a precizat FSB pentru AFP.

Conform sursei citate, diplomatul se afla în posesia “unor materiale de spionaj care demonstrează deplin activitatea sa ostilă în Rusia”.

Contactată de AFP, ambasada României la Moscova nu a fost în măsură să confirme reţinerea diplomatului.

În luna iunie, zece agenţi ruşi au fost reţinuţi în Statele Unite, înainte de a fi predaţi Moscovei în schimbul a patru deţinuţi ruşi, dintre care trei fuseseră condamnaţi pentru spionaj în favoarea unor ţări occidentale.

În iulie, Cehia, fostă ţară membră a Pactului de la Varşovia, a dezvăluit un posibil caz de spionaj în favoarea Rusiei, incidentul ducând la demiterea a trei generali din armata cehă, conform relatărilor cotidianului ceh Dnes.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *