LifeStyle

Morcovul scade riscul de infarct

morcov
Este foarte cunoscut faptul ca morcovul intareste vederea. Dar aceasta leguma foarte raspandita ofera mult mai multe beneficii pentru sanatatea noastra.
Contine: vitaminele A, B, C, provitamina A (caroten); zaharuri 3-7 la suta dextroza direct asimilabila; numeroase saruri minerale – fier (pina la 7 la suta), fosfor, calciu, sodiu, potasiu, magneziu, arsenic, mangan, sulf, cupru, brom, o esenta (carotina); asparagina; daucarina.
Conform unor studii, carotenul impiedica depunerea de colesterol in vasele de sange, oferind astfel o circulatie mai buna la nivelul mai multor organe, scazand, in acelasi timp, riscul aparitiei infarctului miocardic.
De asemeni, morcovul creste numarul globulelor rosii din sange.
Marele prieten al intestinului: reglementator intestinal (antidiareic si laxativ totodata), antiputrid si cicatrizant intestinal.
Are si efect depurativ, fluidifiant biliar, pectoral, diuretic, vermifug. Favorizeaza lactatia.
Ajuta la regenerarea si hidratarea celulelor pielii, avand efect de intinerire.
Sucul de morcovi are actiune benefica asupra ficatului, ajutand la eliminarea toxinelor.

Mai multe despre morcov!