Stiri

Monitorizare media: Zelist urmareste comentariile din presa online

Incepand cu data de 26 iulie, Zelist Monitor a adaugat celor peste 140 000 de surse online monitorizate si comentariile a 13 surse de presa online. Peste 320.000 de comentarii au fost publicate in perioada 25 iunie – 24 iulie 2012 pe cele 13 surse monitorizate, depasind orice alt tip de sursa online din Romania, din punct de vedere al numarului comentariilor si al vizibilitatii acestora.

Site-uri masmedia adaugate: capital.ro, adevarul.ro, evz.ro, ziuaveche.ro, mediafax.ro, jurnalul.ro, hotnews.ro, gandul.info, stirileprotv.ro, antena3.ro, realitatea.net, perfecte.ro, eva.ro, numarul acestora urmand sa creasca in fiecare luna.

Comentariile se numara printre indicatorii popularitatii articolelor atat in cazul presei online, cat si in cazul blogurilor, fapt pentru care demararea procesului de monitorizare a comentariilor publicatiilor online a avut la baza dorinta de a oferi cat mai multe informatii, rezultate cat mai complete privind numarul de aparitii si numarul de impresii generate de acestea clientilor Zelist Monitor. De asemenea, comentariile permit o mai buna intelegere a atitudinilor/sentimentelor cititorilor asupra companiilor/brandurilor monitorizate, permit o discutie directa intre brand si ceilalti cititori, oferind astfel informatii suplimentare pentru toate brandurile interesate si, de ce nu, o completare a arsenalului de unelte de marketing online.

Pentru clientii si colaboratorii Zelist Monitor, testarea acestui modul se realizeaza in mod gratuit timp de trei luni de zile, urmand ca dupa aceasta perioada sa fie perceput un tarif modic. Titularii unui pachet Zelist Monitor pe baza contractuala pot solicita, de asemenea, in mod gratuit, introducerea la monitorizare a comentariilor de pe 3 surse de interes.

Zelist Monitor, dezvoltat si implementat de catre TreeWorks, reprezinta cea mai complexa solutie de monitorizare social media din Romania, ce urmareste peste 64.000 de bloguri, peste 55.000 de conturi de Twitter, peste 20.000 de pagini si grupuri publice de Facebook, peste 1200 de surse de presa online si a celor mai importante 51 de forumuri din Romania.

Platforma ZeList Monitor pune la dispozitia profesionistiilor din domeniul comunicarii informatii cantitative si calitative despre cum se reflecta campaniile de PR in social media din Romania, statistici descriptive si liste de aparitii, rapoarte despre concurenta, alerte in timp real cu privire la ultimele posturi/twittere – precum si o evaluare a impactului acestora in functie de vizibilitatea/credibilitatea sursei, analiza comparativa a doua sau mai multor branduri, evolutia cronologica a brandurilor inaintea si dupa desfasurarea campaniilor de promovare, masurarea impactului mesajului transmis de catre comunicator, dar si nivelului de viralizare atins.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *