LifeStyle

Monica Tatoiu – fosta angajata a ICE Dunarea

Cata lume stie ca Monica Tatoiu, reprezentantul firmei de cosmetice “Oriflame”, a fost angajata a societatii de comert exterior a Securitatii, “ICE Dunarea”? Ei bine, acesta este adevarul care s-a dorit a fi tinut in secret. Tot in secret s-a dorit a se pastra si faptul ca Victor Tatoiu, sotul Monicai, a fost un apropiat colaborator al lui Dan Voiculescu.

Cu toate acestea, Victor Tatoiu afirma, prin diferite cercuri, ca, pentru el, Voiculescu nu reprezinta decat un “securist ordinar”. Atunci, el ce este? Asa se explica de ce Monica Tatoiu a intrat in partidul condus de catre Voiculescu, dupa ce ani de-a randul a fost un sustinator din umbra al acestui partid.

Toate acesta sunt relatate intr-o nota informativa din dosarul de securitate al sotilor Tatoiu. Tot in respectivul document se mai arata ca Victor Tatoiu ar fi sustras mai multe dosare ale unor colaboratori ai societatii conduse de Voiculescu, pe care le scoate atunci cand este “nevoie”.

Evenimentele din ’89 au gasit-o pe Monica Tatoiu angajata a ICE Dunarea, alaturi de persoane ca Vasile Voloseniuc, fost presedinte al Bancii Romane de Comert Exterior (BRCE), Gheorghe Crainiceanu, fost vicepresedinte al bancii mentionate, azi actionar si administrator al unor firme controlate de familia Voiculescu, Rodica Vlaicu (fost angajat al BRCE), care administra direct contul societatii “Crescent” (tot a Securitatii), Dan Pascariu, fost vicepresedinte pentru operatiuni internationale al BRCE, si alte persoane care ocupa diverse functii prin firmele familiei liderului Partidului Conservator (PC). Practic, majoritatea colaboratorilor lui Voiculescu s-au reorganizat si au preluat diverse atributii in firmele acestuia sau ocupa diverse functii prin PC.

Cititi pe larg!

Sursa: www.hotnews.ro