Concerte

Mircea Baniciu isi invita toti prietenii la Sala Palatului pe 3 decembrie 2008

Mircea Baniciu va concerta pe 3 decembrie la Sala Palatului intr-un spectacol eveniment, intr-o formula unica alaturi de cativa dintre cei mai buni prieteni ai sai. Invitatii sai vor fi: Ioji Kappl, Costin Petrescu, Mircea Vintila, Marius Batu, Ioan Gyuri Pascu si Ana Baniciu. In cadrul acestui spectacol, artistul ii va avea alaturi pe cei de la trupa Pacifica, in componenta Teo Boar, Cristi Iorga, Marian Mihailescu si Vlady Cnejevici.

“Va fi un spectacol deosebit in care i-am invitat pe cei pe care i-am avut alaturi pe scena in diferite perioade si in diferite formule. Voi aborda un repertoriu mai special, cu piese cantate mai rar sau chiar deloc in spectacole, incercand sa le aduc aminte de Pasarea Colibri, de Baniciu anilor ‘80 si bine-nteles de Phoenix.”

Cu aceasta ocazie se va lansa pe piata si un album de colectie “Baniciu – vinyl collection” care contine 4 CD-uri cu piesele originale aparute pe discuri vinil in anii ‘80 – ‘90: Tristeti provinciale (1981), Ploaia (1984), Secunda 1 (1988) si Secunda 2 (1992). “Este un album foarte asteptat, pentru ca foarte multi m-au rugat de-a lungul timpului sa reeditez cumva acele piese. Vroiau piesele orginale, asa cum au fost inregistrate atunci. Le-am remasterizat si le prezint acum publicului intr-o colectie deosebita.

Fiecare album din aceasta colectie are povestea lui: “De exemplu primul EP iesit pe piata in 1979 contine 4 piese inregistrate de mine doar cu chitara intr-un studio de televiziune. Era o proba pentru emisiunea lui Vornicu. Am fost anuntat de cei de la Eletrecord peste cateva saptamani ca voi avea disc, si trebuie sa vin sa fac coperta. S-a vandut foarte bine, si a fost in fapt debutul meu ca artist solo. Cel de-al doilea este cunoscut ca “albumul galben”, datorita copertii, pentru ca nici acesta nu a avut titlu. Ar fi trebuit sa se numeasca “Tristeti provinciale”, dar am fost rugat sa schimb titlul pentru ca in acea perioada nu era bine sa fii prea trist. “Secunda 1″ si “Secunda 2″ sunt doua albume realizate pe versurile lui Dan Verona, inspirate din basmul . Intre ele este o diferenta notabila, primul a fost facut inainte de ‘90 si usor cenzurat, iar al doilea in plina tranzitie. Secunda 2 a fost produs in doar 5000 de exemplare si pana acum nu a mai fost reeditat.”

Biletele s- au pus in vanzare in reteaua magazinelor Diverta, Germanos, Carrefour Voyage, Music Shop, Librariile Carturesti, Magazinul Muzica, Sala Palatului si online pe www.bilete.ro, www.blt.ro, www.eventim.ro, www.ticketpoint.ro.

DESPRE MIRCEA BANICIU

Mircea Baniciu s-a remarcat in muzica romaneasca la inceputul anilor ’70 cand a devenit solistul vocal al legendarei trupe Phoenix. In acea perioada au fost lansate albumele ‘Cei ce ne-au dat nume’, ‘Mesterul Manole’, ‘Mugur de fluier’ si ‘Cantafabule’ care contin hituri care au ramas de peste 30 de ani pe buzele tuturor ‘Nunta’, ‘Fata verde’, ‘Mugur de fluier’, ‘Andrii Popa’, ‘Mica tiganiada’ ,’Negru Voda’ si multe altele.

Dupa despartirea de formatie, a inceput o cariera solo, lansand 4 albume in perioada anilor ’80 – ’90: ‘Tristeti provinciale’, ‘Ploaia’, ‘Secunda 1’ si ‘Secunda 2’. Multe dintre cantecele sale au devenit imediat hituri – ‘Vara la tara’, ‘Tristeti provinciale’, ‘Esarfa in dar’, ‘Intelegere’, ‘Pisica neagra’, ‘Canadiana’. In 1992 a fondat trupa Pasarea Colibri alaturi de Mircea Vintila, Florian Pittis si Vlady Cnejevici, cu care a cantat timp de 10 ani si a scos 5 albume: ‘In cautarea cuibului pierdut’, ‘Ciripituri’, ‘Cantece de bivuac’, ‘Inca 2000 de ani’ si ’10 ani’ (CD/DVD).

A revenit in Phoenix in 2002 cu ocazia concertului aniversar ’40 ani’, si a continuat alaturi de Phoenix timp de 5 ani, perioada in care au fost lansate CD-ul si DVD-ul ‘Baba Novak’. Dupa Stufstock 2007 Mircea Baniciu a parasit din nou grupul Phoenix. In acest moment se ocupa de cariera sa solo, iar in aceste zile finalizeaza un nou album de studio (primul in varianta solo de dupa ’90!), care va fi lansat pe piata la inceputul anului viitor.

www.mirceabaniciu.ro
www.mirceabaniciu.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *