Despre copii, Evenimente

Un milion de dolari pentru HHC Romania – licitatie record de bijuterii

Spectaculoasa colecție de bijuterii a doamnei Lily Safra a strâns în cadru licitației „Jewels for Hope” (Bijuterii pentru Speranţă), care a avut loc anul acesta la casa de licitaţii Christie’s din Geneva, o sumă record de 32 de milioane de dolari, suma de care vor beneficia 32 de organizații caritabile din întreaga lume. Un milion de dolari a fost donatorganizaţiei Hope and Homes for Children pentru programele din România.

HHC RomaniaHHC Romania

 

Laly Safra este renumită pentru filantropia sa, ea fiind unul dintre patronii organizației Hope and Homes for Children și preşedinte al Fundaţiei Edmond J. Safra.

 

Cel mai valoros obiect din cadrul licitaţiei a fost un inel birmanez cu rubine şi diamante, creat de Chaumet, care s-a vândut pentru mai mult de 6,7 milioane de dolari, un nou record mondial în materie de sume plătite pentru rubine în cadrul unei licitaţii.

 

De opt ani de zile, Lily Safra este unul dintre cei mai generosi suporteri ai HHC România. Cea mai nouă donaţie va merge către programele HHC România, derulate în parteneriat cu Guvernul României, care au ca scop închiderea tuturor centrelor de plasament de tip vechi din sistemul de protecție a copiilor din România.

 

Cu fiecare astfel de donație atât de generoasă facem un pas uriaș către atingerea scopului principal HHC România – închiderea tuturor centrelor de plasament de tip vechi din România până în 2020. Câteodată un singur om precum Madame Lily Safra are puterea de-a schimba destinele a mii de copii. Îi suntem profund recunoscători că ne susține să fim alături de cei aproape 9.000 de copii care astăzi încă trăiesc în instituții de tip vechi. Pentru ei avem un singur scop; să le oferim o casă și o familie.” a spus Ștefan Dărăbuș,Director Național HHC România.

 

Sunt atât de mândră că îmi pot continua susţinerea faţă de munca extraordinară pe care o face Hope and Homes for Children în România. Desigur, simt că primesc mult mai mult decât ofer. Nu poţi măsura bucuria pe care o simţi când vezi zâmbetul de pe chipul unui copil atunci când ştie că are pe cineva căruia îi pasă de el” a declarat Lily Safra.

 

 

Despre FUNDATIA HOPE AND HOMES FOR CHILDREN – ROMANIA

HHC România este una din cele mai importante organizaţii nonguvernamentale, recunoscute la nivel internaţional, care luptă alături de instituţiile statului pentru reformarea sistemului de protecţie socială a copilului, prin programe naționale de prevenire a abandonului, prin transformarea legislaţiei din România şi a infrastructurii de servicii, prin reintegrarea copiilor în familiile lor naturale, printr-un amplu program de cursuri de formare a personalului din sistem.

Misiunea HHC România este eradicarea tuturor instituțiilor de tip vechi din domeniul protecției copilului din România și finalizarea reformei din sistemul de protecție, până în 2020.

http://hhc.ro.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *