LifeStyle

Mierea de albine

mierea
Mierea de albine este un produs dulce si parfumat atat de cunoscut, pe care il prepara albinele prelucrand nectarul florilor.
Mierea contine in compozitia ei : zaharuri, glucoza si fructoza, componente care fac din miere un aliment foarte pretios. Foarte importanta in compozitia mierii este prezenta unei game foarte bogate de vitamine:B1,B2, B5, B6, E, K, C si A.


Enzimele continute in miere trateaza anumite boli ale ochilor.
Este foarte important de stiut ca mierea de albine contine o mare cantitate de ioni de potasiu fata de ioni de sodiu, ceea ce ii confera efect diuretic indicat in regimul bolilor de rinichi, hipertensiune arteriala, bolile cardiovasculare, etc.
De asemeni mierea contine: fosfor, magneziu, sulf, calciu, fier, foarte necesare in metabolismul intermediar al glucidelor, in rahitism, spasmofilie, in reglarea echilibrului acido-bazic, realizarea pH-ului necesar activitatii pepsinei in intestin, in repartitia apei in organism,etc.
Inca din activitate erau cunoscute proprietatile conservante ale mierii, bactericide si bacteriostatice.

Mierea este un aliment care nu ar trebui sa lipseasca din hrana zilnica a copiilor, tinerilor, batranilor. Consumul constant de miere determina la copii o crestere ponderala rapida, dezvoltare intelectuala si crestere a imunitatii. Copiii de 5-12 ani pot consuma15-40 g miere/zi. Chiar si sugarii pot consuma o lingurita de miere dizolvata in ceai-lapte. Si pentru adulti, in special pentru astenici si pentru cei obositi este foarte indicat consumul de miere.
Vechii egipteni tratau cu miere de albine si cancerele la stomac. Arabii foloseau mierea ca remediu in bolile de inima.
Mierea are si efect calmant, linistitor, chiar somnifer.
Aceastea sunt doar cateva din efectele terapeutice ale mierii de albine. De aceea este foarte indicat sa o includem in hrana noastra zilnica.

Va recomandam cosmetice naturale ce pastreaza toate calitatile mierii de albine: www.cosmeticenaturale.com