Stiri

Micro-dermoabrazarea poate trata vergeturile si petele de pe piele

Folosind micro-dermoabrazarea se pot trata vergeturile, petele solare, petele care apar in urma tuberozelor, ciupercilor si petele care apar in urma tratamentului acneei nodulare, acnee care dupa tratament lasa semne.  Dr. Denisa Nicolae, Medic primar dermatolog explica: Vergeturile constituie o afectiune medicala. Se credea ca este vorba despre rupturi musculare, dar, de fapt, vergeturile reprezinta o deplasare a fibrelor musculare intre care se interpune un strat de grasime, iar acesta deplasare se poate realiza din pacate de la varsta tanara pana la maturitate.
De cele mai multe ori afectiunea apare ca urmare a cresterii explozive in greutate.  In centre de infrumusetare se poate trata aceasta afectiune folosind metode de micro-dermoabrazare, metode care nu necesita anestezie, nu sunt dureroase, metode care nu produc iritari deosebite ale pielii. Procedura se realizeaza cu aparate computerizate, bine controlate, care au la baza cristale de Corindon. Acestea, prin actiunea lor, curata strat cu strat, si reusesc sa topeasca acele „mase de grasime” care invadeaza si despart fibrele musculare. Cristalele nu vin in contact direct cu pielea, existand niste aparate cu panza protectoare care se aplica direct pe zonele unde apar vergeturile. Ca atare, aplicarea se poate face punctat pe zona dorita – pe abdomen, pe sani, pe coapse –, fie se poate realiza o micro-dermoabrazare extinsa, putand merge de la sani si pana sub nivelul coapselor.

Aceste sedinte se fac regulat, cam o data pe saptamana, cu ajutorul aparatului. Dupa corectarea lor bineinteles ca este necesara o intretinere acasa, intretinere care se poate face prin creme special facute pentru corectarea vergeturilor. 

Terapia corecteaza intr-adevar total aparitia vergeturilor, dar aparatul nu elimina si o intretinere pentru ca trebuie controlata mereu greutatea corpului si este bine sa existe o dieta pentru a nu favoriza din nou invazia tesutului gras subcutanat. Acest lucru se poate realiza printr-un tratament de intretinere cu creme speciale o data  la doua-trei saptamani. La inceput trebuie actionat cu un tratament „mai agresiv” (sa-i spunem asa desi tratamentul cu ajutorul cristalelor de Corindon prin micro-dermoabrazare nu este deloc agresiv) pentru a reda tonicitatea musculaturii, pentru a repozitiona fibrele musculare pentru ca acestea sa poata alcatui, acolo unde trebuie, o masa musculara compacta.

Cum se ingrijeste corpul dupa indepartarea vergeturilor? In primul rand trebuie folosite creme speciale dermatologice si cosmetice care corecteaza acest deficit, iar in al doilea rand un program minim de exercitiu fizic. Nu ma gandesc aici la ceva deosebit, la nivelul unei sali specializate, ci miscari simple, miscari care trebuie facute dimineata pentru stimularea circulatiei care, implicit, duce la ajutarea dezvoltarii si buna functionalitate a muschiului. O dieta care sa nu permita depunerea de tesut adipos in surplus este iarasi recomandata si grija pentru corpul tau si dorinta de a arata bine.

Pe acelasi principiu al micro-dermoabrazarii, folosind cristalele de Corindon pot fi eliminate cicatricele vicioase postoperatorii si petele din cadrul unor afectiuni chiar si mai deosebite, nu neaparat petele solare: petele care apar in urma tuberozelor, ciupercilor si petele care apar in urma tratamentului acneei nodulare, acnee care dupa tratament lasa semne. Tratamentul se realizeaza prin micro-dermoabrazare superficiala, ceea ce inseamna o curatare, o „raschetare” (in termeni mai putin medicali) a stratului superficial. Aparatul de micro-dermoabrazare cu cristale de Corindon se poate folosi chiar si mai profund, in functie de afectiunile care apar la cabinet. 

Contraindicatiile procedurii

Exista anumite afectiuni si anumite perioade ale vietii cand nu se indica aceste micro-dermoabrazari. Avem in vedere aici in primul rand femeia gravida si persoanele care au suferit anterior diverse implanturi – tije metalice in urma fracturilor, pace-maker-uri pentru afectiuni cardiace, care nu permit acest tip de terapie. De asemenea, nu trebuie uitate persoanele care au deficit psihic, cu care nu poti colabora sau persoanele care au probleme de malformatii si probleme majore de sanatate. 
Este necesar un consult dermatologic – si poate chiar si o documentare medicala privind starea de sanatate a persoanei care doreste sa beneficieze de acest tratament pentru ca asa cum am mentionat deja exista si contraindicatii pe care daca noi nu le stim putem produce afectiuni complementare si nedorite.  
 
 
 http://www.bodycontur.ro/
BodyContur ofera de asemenea si modalitati financiare avantajoase, atat prin reduceri, cat si prin posibilitatea platii in 2-3 rate.
Alege asadar sa intri in lumea frumusetii. Body Contur este locul unde te poti abandona ca intr-un vis. Poti alege tratamente si masaje faciale (electrostimulare, ultrasunete, vacuum, peeling, cryio sistem si epilare definitiva cu laser), tratamente si masaje corporale (remodelare corporala, slabire, drenaj limfatic, dermoabrazare, tratarea anumitor afectiuni ale muschilor si oaselor, tonifierea muschilor si gimnastica de intretinere, topirea tesutului adipos, probleme dermatologice minore, impachetari cu ciocolata, alge marine si oligoelemente, regenerarea pielii) si terapii speciale de relaxare. 
 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *