AUTO

Mercedes CLC, cross intre C-Klasse si C Sportcoupe

Mercedes s-a folosit de toată experienţa sa din ultimii ani şi de succesul noului C-Klasse, pentru a aduce în atenţia publicului un automobil mirific. Intitulat CLC, noul vehicul creat pentru a face senzaţie printre iubitorii de coupe-uri premium, înlocuieşte modelul C Sportcoupe vehicul pe baza căruia a şi fost dezvoltat. Producătorul spune că între noul şi vechiul automobil sunt numai puţin de 1.100 de diferenţe, cele mai multe la partea mecanică.

Din punct de vedere estetic, CLC este derivat din modelul C-Klasse dar au fost păstrate şi câteva elemente de la C Sportcoupe. Stilistica exterioară este conturată pe linia unei maşini sportive, rafinate, cu gust, dar fără a ieşi în evidenţă prin dotări mai deosebite. Corpul automobilului este suplu, bine proporţionat. Interiorul nu aduce nimic nou, totul fiind copia la indigo a habitaclului C-Klasse. Cele mai importante îmbunătăţiri sunt legate de sistemele multimedia şi optimizarea parametrilor pentru motorizările existente. Mercedes susţine că noile sale propulsoare sunt mai atente la consum, acesta fiind redus cu 10,8%.

CLC va debuta în martie la Salonul Auto de la Geneva iar vânzările vor porni o lună mai târziu. Preţul de bază al noului Mercedes CLC va fi de circa 26.000 de euro.

Citeste articolul in Monitorul de Seuceava >>

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *