AUTO

Mercedes-Benz Clasa A

Mercedes-Benz deschide un nou capitol în segmentul compact: Clasa A transmite acum emoţii deosebit de puternice prin designul său, are motorizări foarte performante cu puteri cuprinse între 80 kW (109 CP) şi 155 kW (211 CP), este extrem de prietenos cu mediul (are emisii de doar 98 de grame de CO2 per kilometru parcurs) şi cel mai bun coeficient aerodinamic din segment – 0,27. În acelaşi timp, noua Clasă A enunţă un principiu esenţial al Mercedes-Benz: siguranţa nu depinde de preţul maşinii. Cel mai accesibil model Mercedes-Benz este echipat standard, printre altele, cu dotări precum sistemul cu radar COLLISION PREVENTION ASSIST.

Preţurile noii Clase A încep de la 19.900 euro (fără TVA) pentru modelul A 180 BlueEFFICIENCY. Noua Clasă A poate fi comandată la toate centrele autorizate Mercedes-Benz din România.

Mercedes Clasa A este echipată standard cu un sistem de avertizare a coliziunilor iminente, cu funcţionare pe bază de radar şi sistem adaptiv Brake Assist, sisteme ce împreună scad riscul producerii accidentelor. Sistemul COLLISION PREVENTION ASSIST este capabil să atenţioneze şoferul Clasei A vizual şi auditiv pentru a-l alerta în cazul în care detectează posibilitatea producerii unui impact şi pregăteşte sistemul Brake Assist pentru cel mai precis răspuns al frânelor. Acestea vor opera la capacitate maximă imediat ce şoferul acţioneză pedala de frână indiferent de forţa de apăsare a acesteia. ATTENTION ASSIST, sistemul de detectare al oboselii este şi el oferit standard.
Sistemul PRE-SAFE de protecţie preventivă a ocupanţilor maşinii (330 Euro fără TVA) este acum disponibil în premieră pentru Clasa A. Caracteristicile de bază ale sistemului PRE-SAFE sunt centurile de siguranţă cu pretensionare reversibilă, închiderea automată a geamurilor laterale şi a trapei în cazul detectării unui accident iminent şi poziţionarea automată şi imediată a scaunelor faţă reglabile full-electric în poziţia ideală pentru oferirea unei protecţii maxime în caz de accident. Sistemul cruise control adaptiv DISTRONIC PLUS este disponibil şi el opţional (860 Euro fără TVA).
Clasa A îşi protejează pasagerii cu până la nouă airbaguri. Echiparea standard include airbaguri frontale pentru şofer şi pasagerul din dreapta, un airbag pentru genunchii şoferului, airbaguri pentru torace-pelvis încorporate în scaune pentru protecţia pieptului, zonei abdominale şi zonei pelviene, precum şi airbaguri cortină. Acestea se extind între montantul faţă şi cel din spate, protejând ocupanţii ambelor rânduri de scaune. Airbagurile laterale pentru spate sunt disponibile opţional (375 Euro fără TVA).
Integrare completă pentru iPhone în noua Clasă A
Integrarea completă a dispozitivelor iPhone în sistemul de entertainment cu interfaţa revoluţionară a noii Clase A permite generaţiei Facebook să afirme că se simte în maşină la fel ca şi în faţa calculatorului. “Drive Kit Plus for the iPhone” (580 Euro fără TVA) va fi disponibil ca accesoriu de la sfârşitul acestui an şi se va putea comanda ca dotare opţională începând cu primul trimestru 2013. Acest kit va permite utilizatorului de Clasă A şi iPhone să se conecteze la Facebook, Twitter, să utilizeze aplicaţiile Daimler şi să acceseze lumea digitală direct de la bordul maşinii. Kit-ul pentru iPhone include şi un software de navigaţie de ultimă generaţie de la Garmin, cu informare în timp real asupra traficului, bazată pe datele din Internet, căutare online a punctelor de interes (POI) şi afişare 3D a hărţilor.
Sistemul Audio 20, oferit în echiparea standard pentru piaţa din România, include twin tuner pentru radio, CD-player capabil să redea fişiere MP3, precum şi interfaţa Bluetooth cu funcţii hands-free şi audio streaming. Display-ul color al acestui sistem are o diagonală de 14.7 cm. Datorită unei noi funcţii denumită “Cover Art”, sistemul este capabil să afişeze copertele fişierelor ascultate dacă acestea includ astfel de informaţii vizuale. Acesta poate fi utilizat şi împreună cu Drive Kit Plus for the iPhone.
Sistemul Becker MAP PILOT (720 Euro fără TVA) reprezintă o variantă foarte accesibilă de navigaţie cu afişare 3D a hărţilor. El lucrează împreună cu sistemul Audio 20 şi poate fi montat şi ulterior ca accesoriu în baza unei preechipări realizate în fabrică. Sistemul Becker permite dictarea destinaţiilor şi are o interfaţă foarte ergonomică. Avantajul său în faţa unor sisteme similare aftermarket îl reprezintă integrarea perfectă în maşină – foloseşte comenzile centrale ale sistemului Audio 20, precum şi display-ul acestuia, este poziţionat elegant în torpedou şi poate fi actualizat prin intermediul unui portal din Internet.
Sistemul multimedia COMAND Online (de la 2.750 Euro fără TVA) oferă acum acces la Internet prin conectarea la un telefon mobil capabil să ofere o astfel de conexiune. Astfel, COMAND Online oferă acces la diverse servicii online Mercedes-Benz. Acestea includ informări asupra stării vremii şi o căutare specială de locaţii prin intermediul Google. De-asemenea, sistemul permite descărcarea şi utilizarea unei rute create în prealabil în Google Maps pe PC şi trimisă către maşină. Sistemul mai oferă şi o nouă aplicaţie “News”, ce poate fi configurată pentru redarea de noutăţi din politică, financiar şi tehnologie. Toate informaţiile sunt afişate astfel încât să fie lizibile clar chiar şi când maşina este în mişcare.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *