Concerte

MercadoNegro vin la SalsaFest 2009

Mercadonegro este in acest moment una dintre trupele de salsa cele mai apreciate din intreaga lume. Presa de specialitate i-a numit “Ambasadori mondiali ai muzicii salsa”. Grupul s-a format la initiativa a trei muzicieni latino-americani stabiliti in Europa: un cubanez, un peruan si un columbian. Departe de casa, simtind pe propria piele problemele emigrantilor si legati sufleteste de cultura Latino, au decis sa faca cunoscuta in toata lumea muzica popoarelor lor, imbunatatita cu sunete moderne. Au creat astfel un stil propriu prin care sa-si exprime trairile si sentimentele legate de noile lor experiente de viata.
Asa s-a nascut Mercadonegro.

Numele de grupului se leaga de influentele si radacinile pe care muzica latino-americana si le trage din ritmurile afro-americane si, de asemenea, descrie traseul dificil prin care un grup de muzicieni tineri si necunoscuti trebuie sa-l parcurga pentru a deveni populari si apreciati la nivel mondial.

Colaborarea cu Celia Cruz – The Queen of Salsa – i-a lansat in lumea buna a muzicii latino. Cea care a fost una dintre cele mai mari interprete de salsa ale secolului 20 (avand in palmares 23 de discuri de aur si 7 premii Grammy) i-a ales ca orchestra de acompaniament in ultimele sale turnee. Acest lucru a atras atentia intregului mapamond asupra valorii celor de la Mercadonegro.

In 2002 au inceput inregistrarile la primul lor album, “Bailalo!”. “Mercadonegro Llego”, piesa de deschidere a CD-ului a devenit imediat preferata dansatorilor si a DJ-ilor, ajungand hit si dominand topurile de gen pentru mai multe luni la rand.

De curand grupul a lansat cel de-al doilea album intitulat “Salsa Pa’l Mundo Entero”, continand multe piese care au ajuns in fruntea topurilor salsa: “La Bendicion”,” La Guarachera de Cuba”, “Llego la Hora”, “A los Orishas”, “Jamas”, “Pa’l Callao”, “Yo Soy el Son”, “La Malanga”, “El Negro”, etc.

Concertul pe care Mercadonegro il va sustine pe 21 februarie la Rin Grand Hotel in cadrul Mandinga Salsafest, va contine multe dintre aceste hit-uri dar si piese de virtuozitate specifice muzicii salsa.

www.ledabooks.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *