Despre copii

Membrii unei familii petrec impreuna 49 min zilnic, in medie

Potrivit concluziilor unui studiu recent, părinţii petrec, în medie, doar 49 de minute zilnic în compania copiilor, principalul obstacol care îi împiedică să acorde mai mult timp activităţilor comune fiind lipsa banilor.
Cercetarea a scos la iveală faptul că tot mai mulţi părinţi sunt mai preocupaţi de activităţile care le pot aduce câştiguri băneşti, ignorând-şi adesea odraslele din cauza acestui lucru, relatează The Telegraph. Presiunea de la locul de muncă s-a dovedit a fi un alt factor care acţionează ca o barieră contra vieţii de familie. De asemenea, s-a observat că membrii uneia din zece familii petrec împreună mai puţin de două ore în cursul unei săptămâni, în timp ce unul din cinci părinţi şi copii stau între două şi patru ore unii în compania celorlalţi într-un interval de şapte zile.
„Părinţii susţin că lipsa banilor îi împiedică să-şi petreacă timpul liber în compania copiilor, 36 la sută dintre ei spunând că situaţia financiară precară are un impact negativ asupra vieţii de familie. În plus, o treime dintre adulţi cred că orele acordate rudelor le provoacă pierderi băneşti, în timp ce 68 la sută dintre ei consideră că banii sunt principala piedică în faţa activităţilor comune. Extrem de îngrijorător este faptul că şi copiii încep să gândească asemenea lor, 25 la sută dintre cei cu vârsta cuprinsă între 8 şi 15 ani susţinând că pentru ei banii sunt cel mai important lucru din viaţă, punându-i în faţa sănătăţii, educaţiei, sportului, muzicii şi chiar a familiei”, au precizat autorii studiului.
Aceste rezultate au fost obţinute în urma chestionării a 3.000 de părinţi şi 1.000 de copii din Marea Britanie.

Sursa www.evenimentul.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *