Sanatate

Medicament anticancer puternic, pe bază de alge marine

Un medicament împotriva cancerului, cu efecte foarte puternice, a fost conceput de cercetătorii americani pe baza unor alge marine, informează mirror.co.uk.

O doză de medicament de doar trei miligrame – de mărimea unui bob de orez – este destul de puternică pentru a elimina un grup foarte mare de celule canceroase.

Experţii cred că descoperirea este un pas important în lupta pentru conceperea unui medicament eficient împotriva acestei boli grave.

Profesorul Dwayne Stupack, coordonator al echipei de cercetători americani, de la un institut din San Diego, a declarat: “Suntem emoÅ£ionaÅ£i pentru că am descoperit un compus care poate lupta împotriva cancerului, unic ÅŸi foarte puternic”.

Profesorul crede că medicamentul poate sta la baza unui tratament anti-cancer fără efecte secundare toxice.

Medicamentul somocystinamide A (ScA) a fost descoperit într-o algă marină, numită “părul sirenei”, care se găseÅŸte în jurul insulelor Fiji, din Pacificul de Sud.

Substanţa are capacitatea de a limita dezvoltarea vaselor de sânge care alimentează tumorile.

Profesorul Stupack a declarat: “ScA nu este toxic dar poate activa o «cale a morÅ£ii» în celule. Este cel mai puternic compus identificat până în prezent”.

 

Sursa: www.monitorulsv.ro 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *