LifeStyle

Medaliatii olimpici de la Torino celebrati la SportStar Awards 2006

Eurosport anunta organizarea celei de-a 4-a editii a Galei SportStar Awards care va avea loc la Laussane pe 20 aprilie 2006.

Aceasta ceremonie va celebra 30 de medaliati olimpici europeni nominalizati de catre 7 Federatii internationale ale sporturilor de iarna si de catre Comitetul International Paralimpic.Fiecare va primi trofeul realizat de sculptorita spaniola Rosa Serra care a declarat ca “ statueta imortalizeaza momentele de glorie si de victorie ale sportivilor”

Gala se desfasoara sub patronajul Dr.Jacques Rogge, Presedintele Comitetului International Olimpic, a domnului .Juan Antonio Samaranch, Presedinte onorific pe viata al CIO si a domnului Mario Pescante, Presedintele Comitetului Olimpic European, care vor oferi trofee acelor sportivi considerati a fi reprezentat cel mai bine valorile fundamentale ale sportului in Europa.

Prima editie a SportStar Awards, care s-a desfasurat dupa Jocurile Olimpice de vara de la Sydney, a avut loc in anul 2000 la Monte Carlo in “ Salle des Etoiles”. De atunci, evenimentul a fost gazduit dupa fiecare editie a Jocurilor Olimpice de vara si de iarna intr-un loc simbolic – Muzeul Olimpic de la Lausanne.

In 2004 singura sportiva din Romania care a primit trofeul a fost cea mai buna canotoare a secolului XX, multipla campioana olimpica Elisabeta Lipa

In calitate de broadcaster olimpic oficial si organizator al Galei SportStar Awards, Eurosport este onorat sa prezinte telespectatorilor din toata Europa acest eveniment duminica 23 aprilie ora 19.30 .