Concerte

Maxim Belciug Concert de chitara

Sambata 16 aprilie 2011, incepnd cu orele 19.00, Fundatia Calea Victoriei va pofteste la un concert sustinut de chitaristul Maxim Belciug.

Se va servi un program cu felurite arome de lemn dulce, de la acordurile lui Johann Sebastian Bach si Domenico Scarlatti la ecourile romantelor rusesti, exuberanta boleroului si dramatismul tangoului.

O seara cu povesti prea frumoase, uneori suave, alteori iuti, ce vin sa aline sufletul ori, dimpotriva, sa-l nelinisteasca. Dupa concert, chitaristul va zabovi la discutii cu spectatorii Si va raspunde la intrebarile publicului.

Maxim Belciug este, asa cum aprecia Virgil Oprina intr-o recenzie publicata in 2009 un nume cunoscut in lumea speciala a chitarei autohtone. Neobosit, implicat in multe proiecte fie ca solist, fie alaturi de alti artiSti instrumentisti sau cantareti dintre care multi ii datoreaza afirmarea, domnia-sa a reuSit cu discretie sa-si cladeasca de-a lungul anilor o solida reputatie de promotor al unui tip de act artistic bazat pe sinceritate si altruism.

Indragostit nu doar de chitara, ci mai ales de frumusetea muzicii ce poate fi impartasita cu acest instrument, Maxim Belciug cauta mereu acel repertoriu care nu face apel la chitaristica eclatanta ce eSueaza nu de putine ori intr-o sterila gimnastica a extremelor, si reuseste un lucru destul de rar intalnit. Si anume asumarea cu naturalete a adevaratei conditii de muzician. Adica a acelui om care, coplesit de dragostea pentru muzica Si instrumentul caruia s-a dedicat, are ca unic scop al actului sau artistic aducerea catre public a sentimentelor pe care le-a incercat la contactul cu o anumita piesa muzicala. Ascultandu-l, ai senzatia ca e un om care iti vorbeste despre lucruri pe care le-ai trait si tu candva, dar le-ai uitat.

Cost: 30 ron, 25 ron pentru studenti
Locatie: Str. Caimatei, Nr. 20, Et. 3 (linga Piata Rosetti)
INSCRIERI LA CONTACT@VICTORIEI.RO

contact@victoriei.ro
sandra@victoriei.ro
http://www.victoriei.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *