LifeStyle

Maternitatea Giulești: explozie și copii răniți

La maternintatea Giulești a avut loc o explozie, urmată de un incendiu, conform A3. Potrivit purtătorului de cuvânt al ISU Bucureşti, Anca Onofrei, la faţa locului se află 10 autospeciale, dintre care patru cu apă şi spumă, precum şi câteva ambulanţe SMURD şi echipaje de descarcerare. Oficial nu există confirmări privind moartea unor copii. Doar zvonuri date pe surse.

Din primele informaţii, se pare că explozia s-a produs la un aparat de aer condiţionat din secţia de reanimare. Două gravide şi 11 nou născuţi au fost evacuaţi. Este vorba despre copii născuţi înainte de termen, care erau intubaţi. Potrivit ISU, toţi au fost evacuaţi în condiţii de siguranţă cu un etaj mai jos faţă de secţia unde s-a produs incendiul, în câteva secunde.

Surse medicale din cadrul spitalului susţin că trei dintre bebeluşii care se aflau în secţia de reanimare au murit. Informaţia nu a fost însă confirmată de autorităţile aflate la faţa locului. Opt copii au fost transportaţi la spitalul Grigore Alexandrescu. O parte dintre copii au ajuns la spital cu arsuri pe 30-40% din suprafaţa corpului, potrivit purtătorului de cuvânt al spitalului Grigore Alexandrescu, Raluca Alexandru.

One Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *