LifeStyle

O masă caldă pentru adulţii fără adăpost cu ocazia “Zilei internaţionale de luptă împotriva sărăciei”

Samusocial din România este alături de beneficiarii săi, vineri,              16 octombrie, între orele 10.00 şi 18.00, cu ocazia “Zilei internaţionale de luptă împotriva sărăciei”, oferindu-le o masă caldă la Centrul de zi din Bdul Iuliu Maniu, nr. 2, sector 6.

Cu această ocazie, Samusocial din România organizează Ziua Porţilor Deschise la care sunt aşteptaţi parteneri, finanţatori, presă, publicul larg care este interesat să cunoască poveştile de viaţă ale celor care trăiesc în stradă sau să viziteze Centrul de zi, şi beneficiari. Acest eveniment este susţinut de Fundaţia Internaţională Carrefour, Carrefour România şi United Way România.

Pe parcursul întregii zile, persoanele adulte fără adăpost din Bucureşti vor primi pe lângă mâncare caldă, servicii de asistenţă socială, psihologică şi medicală, pe care organizaţia le oferă acestei categorii de public.

Cu un program de funcţionare de luni până vineri între orele 09.00 şi 13.00, Centrul de zi oferă beneficiarilor, în baza fişei medicale şi a dosarului social, medicamente în funcţie de diagnostic, asistenţă medicală, consiliere socială şi psihologică. Tot la Centrul de zi, într-un spaţiu pus la dispoziţie de ApaNova Bucureşti, persoanele fără adăpost pot folosi serviciul de igienizare, dotat cu 4 duşuri, unde primesc prosoape şi produse de igienă.

Andreea Mihai, Director Marketing Carrefour România : „Carrefour susţine proiectele Samusocial şi suntem mândri că putem ajuta prin intermediul lor, persoane care au mare nevoie de cel mai mic ajutor şi se bucură pentru o masă caldă şi de o zi în care sunt în centrul atenţiei.”

Mirela Alexe, Director Executiv Samusocial din România: “Acest eveniment nu este o sărbătoare, ci un motiv în plus să fim alături de ei pentru a-i ajuta să supravieţuiască, aşa cum facem în fiecare zi, prin serviciile pe care le punem la dispoziţie: asistenţă medicală, orientare şi consiliere socială şi psihologică. Evenimentul de astăzi trebuie să reamintească faptul că aceşti oameni există şi că au nevoie de ajutor , cu mijloacele de care dispune fiecare dintre noi”.

OrganizaÅ£ia NaÅ£iunilor Unite a declarat ziua de 17 octombrie “Ziua internaÅ£ională de luptă împotriva combaterii sărăciei”. La sfârÅŸitul anilor ’90, în Finlanda s-a organizat pentru prima oară un eveniment numit “Noaptea albă a persoanelor fără adăpost”, care, în anul 2001, s-a transformat într-un eveniment internaÅ£ional. ÃŽn România, Samusocial a fost prima organizaÅ£ie umanitară care a desfăşurat un astfel de eveniment la nivel naÅ£ional.

Elena Adam, coordonator proiecte Samusocial din România:”Persoanele adulte fără adăpost se luptă zilnic să supravieÅ£uiască deoarece au ajuns în stradă de cele mai multe ori fără să aibă vreo vină – conflictul familial, divorÅ£ul, pierderea locului de muncă sau sunt tineri dezinstituÅ£ionalizaÅ£i, care nu au avut niciodată o casă ÅŸi cărora nu li s-au oferit alternative. ÃŽnainte să-i judecăm, ar trebui să îi cunoaÅŸtem mai bine, să le ÅŸtim povestea ÅŸi să ne gândim că majoritatea dintre ei au avut odată o viaţă normală, iar acum trăiesc o dramă. Am fi foarte încântaÅ£i dacă în această zi ni s-ar alătura un număr cât mai mare de oaspeÅ£i. “

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *