Concerte, MUZICA

Marilyn Manson: muzica nascuta din suferinta

Marilyn MansonIn aceasta vara, parcarea C a complexului Romexpo va gazdui B’ESTIVAL 2007, eveniment oferit de ClickNet si sprijinit de Coca-Cola si Heineken Music. Lista headlinerilor ii cuprinde pe Alice Cooper, Pink, Faithless, Reamonn, Morcheeba, Kasabian, Wu-Tang Clan, Hooverphonic si pe controversatul star rock Marilyn Manson. El va lansa pe data de 5 iulie “Eat me, drink me”, al zecelea album din cariera, iar primul single de pe acest material va fi “Heart-Shaped Glasses (When the Heart Guides the Hand)”. Pentru aceasta piesa artistul pregateste un videoclip 3D, inspirat din filmul horror “Phantasmagoria: The Visions of Lewis Carroll”, in care s-a implicat atat in calitate de actor, cat si de regizor.
Se pare ca inspiratia pentru acest nou material isi are izvoarele in perioada de suferinta prin care a trecut artistul dupa despartirea de Dita Von Teese. Dita este cea care a depus actele pentru divort, motivand ca sotul ei este “mult prea imatur si iresponsabil”, aluzie la infidelitatile din ce in ce mai dese ale rockerului. Se pare ca despartirea l-a afectat atat de tare pe Manson, incat acesta a fost chiar pe punctul de a renunta la muzica: “Nu mai eram interesat sa merg mai departe, ma simteam neimplinit si lipsit de inspiratie; ma aflam intr-o gaura neagra si imi pierdusem complet identitatea. Intotdeauna m-am identificat cu ceea ce fac iar cea mai mare teama a mea a fost sa nu mai pot crea… Aproape ca ajunsesem in acel punct.”
Artistul a declarat ca nu a reusit sa iasa din starea depresiva si sa se apuce de scris decat dupa ce o prietena apropiata l-a provocat sa o injunghie: “…a luat un cutit de bucatarie si mi-a zis sa o injunghii. Atunci cand cineva e dispus sa se scufunde alaturi de tine, nu-ti prea mai arde sa-ti faci rau singur.” Aceasta mobilizare fortata l-a convins sa se reapuce de compus. Astfel a aparut albumul “Eat me, drink me”, despre care Marilyn Manson spune ca “este cel mai autobiografic, se bazeaza pe incercarea de a regasi o conexiune cu lumea din jur. Am scris albumul din disperare si speranta. L-am terminat in mare graba, a fost ca o rana deschisa…”
Fanii artistului vor avea ocazia sa asculte live piesele de pe acest album, in premiera pentru Romania, in cadrul B’ESTIVAL 2007. Marilyn Manson va concerta in cea de-a treia zi a festivalului, alaturi de Alice Cooper, Wu-Tang Clan, Chicks On Speed, Gabriel Rios, Zdob si Zdub, si Neo.
Biletele pentru cea de-a treia zi costa 75 RON, la fel ca si cele pentru ziua de sambata. Pentru prima zi, biletele costa 60 RON, abonamentele pentru zilele de sambata si duminica 125 RON, iar abonamentele pentru toate cele trei zile 180 RON. Biletele pot fi achizitionate de pe site-ul www.myticket.ro si din reteaua magazinelor Diverta.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *