LifeStyle

Maria Dinulescu, cea mai buna actrita la Buenos Aires

Actrita Maria Dinulescu a castigat premiul pentru cea mai buna actrita cu rolul din “Pescuit sportiv” la Festivalul International de Film Independent de la Buenos Aires, desfasurat in perioada 25 martie – 5 aprilie, au anuntat organizatorii. Pelicula Pescuit Sportiv este filmul de debut al regizorului Adrian Sitaru si a avut premiera mondiala la a 65-a editie a Festivalului de Film de la Venetia. Pentru performanta sa, Maria Dinulescu a primit aprecieri si din partea publicatiilor Hollywood Reporter si Variety. Astfel, rolul Anei din Pescuit Sportiv a fost categorisit ca fiind unul foarte dificil, iar jocul actritei a fost apreciat ca fiind unul “fascinant si efervescent”.

Scenariul filmului regizat de Sitaru  urmareste secvente din viata unui cuplu in criza, care ajunge intr-o situatie limita dupa accidentarea unei tinere. Cei doi decid sa ascunda acest lucru, renuntand la principii. Din distributie fac parte Ioana Flora, Adrian Titieni, Maria Dinulescu si Catalin Ungureanu. Scenariul si montajul sunt semnate tot de Adrian Sitaru.

Distins cu premii la festivalurile internationale de film de la Venetia, Salonic, Estoril si Palm Springs, Pescuit sportiv este difuzat in cinematografele romane, din 13 februarie.

In noiembrie 2008, actrita Maria Dinulescu a castigat de asemene, ‘Premiul pentru cea mai buna actrita’ la Festivalul de Film de la Salonic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *