Mancare si ADN pentru o tinerete vesnica

Vin, curry si ADN – aceasta pare sa fie formula magica a tineretii. Sau cel putin asa sustin reprezentantii nutrigenomicii, ultima tendinta în materie de medicina antiîmbatrînire, care presupune interventia directa asupra ADN‑ului prin intermediul alimentatiei.

Termenul “nutrigenomica” a fost introdus de americanul Jim Kaput, care a deschis in San Diego un centru de sanatate, unde persoanele interesate pot urma tratamente bazate pe acest principiu. Aceasta stiinta se bazeaza pe combinatia a trei substante: vin, curry si ADN. Primele dintre acestea sunt activatori ai genelor numite vitagene si pot interveni asupra celei de‑a treia. ÃŽmpreuna cu alte substante, acestea au miraculoasa capacitate de a mentine o conditie fizica sanatoasa si un corp frumos, in ciuda trecerii timpului.

În cazulin care doriti sa stiti amestecul de ingrediente cu efecte imediate asupra ADN‑ului, nu trebuie decat sa consultati lista furnizata de Tgcom.it. Printre substantele recomandate se numara curcumina, care confera curry‑ului nuanta tipica de galben, aceasta avand capacitatea de a proteja neuronii de maladii precum Alzheimer. De ajutor este si resveratrolul, o molecula care ajuta culturile de vita‑de‑vie si alte culturi sa se apere împotriva ciupercilor. Cercetatorii au descoperit ca organismul uman poate transforma resveratrolul, continut de strugurii rosii si mure, intr‑un binecunoscut agent anticancerigen, a carui tinta este distrugerea celulelor canceroase. Acidul ferulic, continut in rozmarin, de exemplu, are proprietati antiimbatranire, iar carnosina, prezenta in carne, creste rezistenta sistemului imunitar. Melatonina, a carei productie are loc pe timpul noptii, stimulata de intuneric, dar suprimata de lumina, are un mare potential antioxidant, distrugand radicalii liberi din corp, care sunt raspunzatori de afectiunile degenerative (cancer, Alzheimer si Parkinson). Cea mai importanta calitate a melatoninei este cea de revitalizare a intregului sistem endocrin, asa cum a demonstrat experimental cercetatorul elvetian Walter Pierpaoli. El a transplantat glanda pineala a unui soarece tanar la altul batran, acesta recastigandu‑si rapid vitalitatea si tineretea, iar cand a transplantat glanda pineala a unui soarece batran la unul tanar, acesta din urma a imbatranit rapid.

Cercetatorii au demonstrat ca unele enzime, vitamine si apa pot mentine pielea sanatoasa si curata. Un sfat înca valabil ar fi cele opt pahare de apa pe zi, stiut fiind faptul ca apa transporta alimentele prin corp, eliminînd toxinele si, mai ales, lasînd cale libera antioxidantilor, care remediaza daunele produse de radicalii liberi. Unda verde si pentru somon, ulei de masline, nuci si seminte, care contin acizi grasi esentiali, pe care corpul nu îi poate produce si care hidrateaza pielea si îi confera un aspect matasos. Un efect important îl are si vitamina A, care ajuta celulele sa se mentina întregi, reducînd producerea de sebum, si care se afla în pepeni, portocale, papaia, morocovi, spanac etc.

www.evenimentul.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *