Despre copii, Sanatate

Mami-alimentatia copilului, curs interactiv pentru parinti

Cand esti parinte, copilul tau este cel mai important. Vrei sa-i oferi ce e mai bun si, mai ales, ce e mai sanatos. De aceea, centrul de cursuri pentru parinti Parentime vine iar in ajutorul tau. Vom lansa, in colaborare cu revista Mami, cursul de nutritie Mami-alimentatia copilui.

Centrul de cursuri pentru parinti Parentime incearca sa acopere o gama cat mai larga de aptitudini parentale de baza. In portofoliul sau exista deja cursuri de comunicare cu copilul, cursuri privind etapele de dezvoltare ale acestuia, cursuri de prim ajutor si incepand de acum, cursuri de nutritie.

In cadrul acestui proiect, Parentime si Revista Mami, liderul publicatiilor pentru parinti in Romania, si-au unit fortele in incercarea de a oferi parintilor informatie corecta, actualizata si stiintifica. Astfel a luat nastere cursul de nutritie Mami – alimentatia copilului, curs ce isi propune sa povesteasca parintilor – pe baza cunostintelor stiintifice de ultima ora – ce inseamna o nutritie sanatoasa sub toate aspectele ei in functie de varsta copilului.

“Avem tendinta sa ne crestem copii asa cum am fost noi crescuti, de la alimentatie pana la interactiune, ceea ce este firesc, dar nu tine cont de faptul ca in ultimii 30-40 de ani s-au facut multe descoperiri in diverse domenii privind copilul si copilaria. Acest lucru este valabil in mod special in cazul nutritiei. S-au studiat consecintele pe termen lung a ceea ce mancam, in fiecare an apar noi studii despre efectele alimentatiei asupra noastra, despre cum diversificarea si stilul de viata al copilului ajung sa influenteze viata adultului de mai tarziu. Este pacat sa continuam sa ne hranim copii ca atunci cand nu aveam toate aceste informatii.” declara Iulia Zamfir, Managing Partner Parentime.

Cursul ofera informatii despre alimentatia copilului in toate etapele de dezvoltare ale acestuia. Se pune accent pe importanta alaptarii, se explica etapa diversificarii – si impactul pe care aceasta il are asupra organismului de adult – apoi se vorbeste despre alimentatia in toate etapele importante pana la 18 ani. Cursul explica ce este o alimentatie sanatoasa, care sunt aspectele care trebuie luate in calcul la orice varsta, cat de mari trebuie sa fie portiile, cum setezi obiceiuri de viata sanatoase de la varste mici, cum sa citesti etichetele si sa faci cumparaturi, etc.

Cursul este sustinut de Dr. Rodica Nanu, medic primar specialist in pediatrie si in nutritie pediatrica, colaboratoare Unicef pentru intocmirea strategiei de stat pentru nutritie, si de colaboratorul ei Alexandru Girescu.

“In ziua de astazi parintilor le este dificil sa deosebeasca informatiile valoroase din marea de informatii ce le este pusa la dispozitie: internet, doctori mai mult sau mai putin pregatiti, vecini, mamici. Am imbratisat cu entuziasm aceasta initiativa de trasmitere a informatiilor corecte si de apropiere de parinti” declara Dr. Rodica Nanu.

Cursul dureaza 2 sesiuni a cate 2 ore si costa 350 lei. Participantii primesc cadou un abonament pentru un an de zile la Revista Mami. Cursul este unul interactiv.

Revista mami este de mai bine de 15 ani liderul absolut al publicatiilor pentru parinti in Romania.
Mami se diferentiaza ca si publicatie de referinta pentru tinerele dar ÅŸi experimentatele mame prin:
● Increderea oferita de articolele realizate prin consultarea specialistilor.
● Angajamentul cititoarelor dovedit prin interactiunea lor cu editorii revistei.
● Informatiile esentiale despre:
» Sarcina
» Nastere
» Bebelusul & Copilul mic (0-6 ani)
» Sanatatea si frumusetea mamei
» Psihologie, educatie, familie.

Parentime este primul centru integral de parenting din tara. La Parentime credem ca dragostea si bunul simt sunt esentiale in cresterea copiilor. Dar nu suficiente. Parentime s-a nascut din dorinta de a acorda parintilor restul de instrumente necesare pentru a face din experienta de parinte o experienta placuta si relaxata. Pentru ca a fi parinte este cel mai dificil ‘job’ al vietii si nu ar trebui sa fie singurul pentru care sa nu ai o pregatire formala.

Viziunea noastra este sa facem o diferenta in lumea in care traim si sa lasam in urma o lume un pic mai frumoasa.

Miruna Patrascu
www.parentime.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *