Evenimente, MUZICA

Mamaia 2007

Festivalul Naţional de Muzică Uşoară Mamaia a debutat, joi seara, la Teatrul de Vară din staţiunea de pe litoral, prezentând primii concurenţi ai secţiunilor Interpretare şi Creaţie.

Ajuns la cea de-a 37-a ediţie, festivalul a arătat că şi-a conservat foarte bine ritmurile care l-au consacrat în anii ´70, prezentând şi de data aceasta piese care nu au nici o legătură cu tendinţele muzicale actuale.

La fel ca şi în anii trecuţi, festivalul a avut drept prezentatori nişte personaje care şi-au dat replici ridicole şi lipsite de orice haz. Scufiţa Roşie, Albă ca Zăpada şi Harap Alb au fost cei care au introdus în scenă concurenţii primelor seri.

Dacă la secţiunea Interpretare, participanţii în competiţie au fost cântăreţi în mare parte necunoscuţi publicului, la proba de Creaţie au urcat pe scenă artişti precum Ovidiu Komornyic, Anca Sigartău sau trupele Edict şi Proconsul.

Prima seară a festivalului Mamaia s-a încheiat cu un recital susţinut de Mihai Trăistariu şi invitaţii săi.

Prestaţia concurenţilor din cele două seri de concurs a fost evaluată de un juriu format din Mircea Drăgan, Daniela Vlădescu, Corina Chiriac, Adrian Romcescu, Mirabela Dauer, Crina Mardare, Paula Mitrache, Dragoş Chircu, Paula Seling, Titus Andrei, Eugen Mihăiescu, Petrică Munteanu, Sorin Lucian Ionescu, iar preşedinte, Mădălin Voicu.

Vineri seara, la ora 23.45 trupa Millenium a susţinut un recital pe scena festivalului, iar sâmbătă, de la 21.00, membrii juriului au decis să arate românilor că graba strică treaba în notare şi au oferit turiştilor de la Mamaia şi telespectatorilor TVR un recital pop-rock, urmat, la ora 23.10 de alte trei trupe: Mondial, Taxi şi Krypton.

Sursa: Curentul

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *