Concerte

Madonna a scris istorie la Bucuresti!


Cel mai ravnit concert al anului si unul dintre cele mai asteptate spectacole din ultimul deceniu a avut loc seara trecuta in Parcul Izvor din Bucuresti. Aflata la prima sa vizita in Romania in cei aproape treizeci de ani de cariera , Madonna a sustinut un show fabulos in fata a zeci de mii de fani extaziati.

Asteptata cu sufletul la gura de fani, vanata de paparazzi, mereu inconjurata de agenti de securitate si ovationata timp de doua ore, Madonna a sustinut miercuri seara un show ce va intra cu siguranta in istoria concertelor din Romania. Cel mai impresionant spectacol din lume la acest moment, “Sticky & Sweet Tour” a transformat pentru prima data Parcul Izvor intr-o locatie de concert de aceasta anvergura, in lipsa unui stadion care sa sustina o productie de asemenea dimensiuni.

Zecile de mii de fani au asteptat pana dupa apusul soarelui ca Madonna sa urce pe scena, in timp ce agitatia pe ritmurile pieselor mixate de Paul Oakenfold a ridicat nori de praf deasupra Parcului Izvor. Madonna si-a inceput concertul putin inainte de ora 22.00, cu un intro video pe ecranele impresionante ale scenei. Artista si-a salutat publicul cu “Hello, Romania” si a continuat in aplauzele fanilor cu piese precum “Candy Shop”, “Beat Goes On”, “Human Nature” si “Vogue”. Dupa ce a smuls iar strigate de bucurie cu un “How are you feeling, Bucuresti?”, Madonna si-a continuat show-ul cu remixuri inedite ale celor mai cunoscute hit-uri din cariera: “Music”, “La Isla Bonita”, “Like a Prayer”, “Frozen” si “Ray of Light”.

Atat pregatirile pentru concert, cat si detaliile din timpul desfasurarii spectacolului au impins la maxim eforturile echipei de productie: “A fost intr-adevar cel mai mare show pus in scena in Romania, ma bucur ca am putut face fata cerintelor exigente ale unei productii de acest gen si ca multi dintre fanii artistei au plecat acasa fericiti. Atentia staff-ului turneului pentru fiecare detaliu a fost si motivul pentru care probele de sunet au fost prelungite pana in ora 18.30, fapt ce a condus evident si la decalarea orei de acces. Intarzierea momentului deschiderii portilor a generat un aflux mai mare de public decat cel anticipat initial, determinand astfel si o presiune marita pe zona de baruri din imediata vecinatate a intrarilor” a declarat Laura Coroianu, CEO Emagic, organizatorul evenimentului. “La dispozitia publicului a fost pus un numar suficient de grupuri sanitare si baruri, in conformitate cu normele Uniunii Europene, insa barurile, casele de jetoane si grupurile sanitare din dreptul celorlalte porti de acces nu au fost la fel de solicitate ca cele din zona dinspre statia de metrou Izvor. Desi s-a comunicat intens ca accesul se va face pe toate cele trei porti, 70% dintre participantii la concert au ales intarea din dreptul statiei de metrou Izvor, precum si utilitatile din aceasta arie.” a adaugat Laura Coroianu. Vremea torida si lipsa ploii din ultimele zile a contribuit intr-o mare masura la atmosfera incendiara din timpul concertul Madonnei, chiar daca a prezentat si unele dezavantaje – mult praf. “Am luat intr-adevar in considerare posibilitatea de a uda solul din perimetrul parcului, acest lucru nu a fost insa posibil din cauza prelungirii pregatirilor pana dupa probele de sunet, irigarea perimetrului putand cauza aparitia noroiului si evident mari probleme de siguranta pentru public”, a precizat organizatorul.

Show-ul de la Bucuresti a fost alcatuit din 4 episoade – “Pimp”, “Old School”, “Gypsy” si “Rave” – pentru fiecare dintre acesteaMadonna si dansatorii ei avand diferite tinute, pe care si le-au schimbat pe parcursul spectacolului.  De asemenea, spectacolul a inclus si un omagiu adus “regelui muzicii pop”, Michael Jackson, precum si un apel la toleranta si la atitudine impotriva discriminarii. Diva muzicii pop s-a aflat pentru prima data in Romania, in cadrul unui eveniment Vodafone Best Music, promovat de Live Nation si organizat de Emagic.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *