Evenimente

In luna septembrie, vineri este distractie

Dupa o vara torida dedicata promotiilor de consumator, City Mall reincepe in forta seria de evenimente oferite publicului fidel. In aceasta toamna, luna septembrie devine luna sportului la City Mall, vizitatorii fiind asteptati sa participe la doua evenimente pline de adrenalina cu invitati speciali, multimedaliati.
Zilele de vineri 18 septembrie si vineri 25 septembrie vor fi zile dedicate miscarii, sportului care innobileaza si ne asigura echilibrul necesar in viata. Artele martiale si sporturile olimpice vor fi gazduite la City Mall intr-un maraton al demonstratiilor sustinute de cei mai apreciati sensei si sportivi romani de performanta.

Astfel, vineri 18 septembrie, intre orele 19:00 si 21:00, practicantii artelor martiale din Romania cu cele mai multe medalii, vor fi prezenti la Mall. Ziua va avea trei momente principale: demonstratii de musical form sustinute de Clubul Jissen Do, demonstratii de Kendo si kendo kata sustinute de Clubul Roman de Kendo precum si de demonsntratii de Capoeira si Kyokushin sustinute de Clubul Lotus Sport. Nu vor lipsi nici concursurile cu premii speciale organizate pentru publicul participant.
Clubul Jissendo va fi prezent atat cu echipa de Seniori cat si cu echipa de Juniori multimedaliati la competitii internationale. Ei au pregatit un program special de arte martiale, intitulat musical form. Musical form reprezinta un stil de arte martiale care se practica pe muzica in care se pune accentul atat pe blocajele, lovituri de pumn si picior, stabilitatea poziiilor, cat si pe sincronizarea acestora cu muzica, si imbinarea elementelor de gimnastica si acrobatie. Din 2002 si pana acum, practicantii jissen karate au reusit sa obtina numeroase titluri la campionate, pregatindu-se acum sa participe la Campionatul European de Juniori si Cadeti, ce se va desfasura chiar la sfarsitul acestei luni in Croatia.
Clubul Lotus Sport va sustine demonstratii de Kyokushin si Capoeira. Kyokushin-ul pentru unii este un sport, pentru altii reprezinta una dintre multiplele arte martiale, dar pentru cei mai multi este un stil de viata. Kyokushin reprezinta un stil de karate de tip full contact si knock down.
Capoeira este un stil de arte martiale afro-brazilian ce combina elemente de lupta, joc, muzica si dans. Acest stil a fost creat in Brazilia, iar in ultima perioada a capatat forte multi adepti si in Romania.
Clubul Roman de Kendo va sustine prin membrii sai demonstratii spectaculoase de kendo (lupte cu sabia) si kendo kata (miscari spectaculoase cu sabia de lemn bokken). Kendo este arta scrimei japoneze. Este considerata a fi arta Samurailor si isi are radacinile in traditiile BUDO a carei principala traditie este de a invata. Kendo Kata se practica numai in 2.
Clubul Roman de Kendo, prin sportivii sai, este recunoscut ca unul dintre cei mai importanti promotori ai acestui sport in Romania. Reprezentantii clubului sunt initiatori si activi participanti la evenimentele sportive specifice, rezultatele excelente obtinute demonstrand calitatea sportivilor, cat si a metodelor de antrenament practicate. Se poate vorbi fara retinere despre o adevarata scoala romaneasca de kendo ce isi regaseste radacinile in numeroasele stagii nationale si internationale (inclusiv in Japonia) la care sportivii clubului au participat alaturi de renumiti maestrii japonezi de-a lungul celor peste 18 ani de istorie a kendo in Romania. Doi sportivi ai Clubului Roman de Kendo au fost chemati la selectia pentru lotul national, iar unul a fost selectionat in lot, acesta participand la campionatul mondial de kendo ce a avut loc in luna August a acestui an la Sao Paolo in Brazilia.
Gazda evenimentului va fi Razvan Spiridon, producator si prezentator TV, fost sportiv de performanta, unul dintre cei mai cunoscuti de moderatori de evenimente de indoor si outdoor.
Publicul este invitat sa isi cunoasca sportivii preferati, sa demonstreze alaturi de ei si sa participe la zecile de concursuri cu premii pregatite de City Mall.

Al doilea eveniment dedicat sportului, se va desfasura la City Mall pe 25 septembrie si va aduce in fata publicului vedete de talie mondiala ale sportului romanesc, multi- medaliati la gimnastica, ciclism si caiac.
Elisabeta Lipa, maestra emerita a sportului declarata cea mai bun canotoare a secolului de ctre Federatia International de Canotaj, Marius Urzica si echipa sa de gimnast , cel mai premiat triatlonist roman Ciprian Balanescu (triplu campion national la triatlon si campion national la duatlon) si altii isi dau intalnire cu iubitorii acestor sporturi la City Mall. Maestrii au pregatit pentru publicul din mall demonstratii la aparate fixe si vor impartasi fanilor din culisele sportului de performanta. Clubul Lotus Sports va sustine o sesiune speciala de Kangoo Jumps, un sport care a deschis o noua dimensiune a sporturilor pentru diferite vrste si face posibila dezvoltarea fortei musculare, mobilitatea articulara, capacitatea de coordonare, rezistenta si miscarea dinamica.
Ziua va fi intregita de lansarea oficiala in Romania a bicicletei electrice (asa numita bicileta hibrid) de catre Giant, cel mai mare producator mondial de biciclete de marca. Giant in sine este si una din cele 3 marci majore care isi disputa permanent podiumul in materie de inovatie tehnologica, performanta sportiva si comerciala.
Evenimentele vor avea loc pe 18 si 25 septembrie intre orele 19:00-21:00 la etajul 2, zona de Food Court.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *