FILME

O lume alba, alba – la Cityplex

In perioada 29 iulie – 4 august 2011, cinefilii sunt invitati la o noua productie europeana. Co-productia Serbia/Germania/Suedia Beli, beli svet / O lume alba, alba.

In perioada 29 iulie – 4 august 2011, cinefilii sunt invitati la o noua productie europeana. Co-productia Serbia/Germania/Suedia Beli, beli svet / O lume alba, alba in regia lui Oleg Novkovic va rula cu pret fix de 7 RON la Sala 4. Al cincilea lungmetraj semnat de cineastul sarb Oleg Novkovic a fost realizat dupa un scenariu semnat de Milena Markovic, fiind a doua colaborare a celor doi dupa Sutra ujutru / Maine dimineata din 2006. Beli, beli svet / O lume alba, alba a primit premiul Delfinul de Argint in cadrul Festivalului International de Film Festroia Troia in 2011, Marele Premiu pentru Cel mai bun al Festivalului de Film de la Cottbus in valoare de 20.000 de euro, in 2010 si Mentiunea Speciala a Festivalului de Film Mar del Plata, tot in 2010.

Sinopsis

Bor, era candva un infloritor oras minier din Serbia. Minele inchise, intre timp, sunt ca o cicatrice neinchisa a asezarii, in care oamenii s-au adaptat cum au putut schimbarilor. Razboiul, destramarea unei tari si tranzitia la un nou regim si-au pus amprenta pe rand asupra oamenilor ale caror destine sunt macinate insa si de dragoste si tradare. King este un chipes fost miner, acum patron al unui bar. Pe vremuri a avut o aventura cu frumoasa orasului, Ruzica, sotia fostului sau antrenor de box. Cand sotul a aflat, a innebunit, iar Ruzica a trebuit sa-l omoare. Dupa sapte ani petrecuti in inchisoare, femeia se intoarce pentru a-l gasi pe King intr-o relatie cu o pustoaica frumoasa: propria ei fiica, Rosa. O poveste complicata de dragoste spusa pe melodii puternice cantate de un cor nemaiauzit de mineri.

Oleg Novkovic, scenarist si regizor s-a nascut la Belgrad in 1968. A debutat cu lungmetrajul Pomracenje in 1991. De la al doilea film, intitulat Kazi zasto me ostavi a inceput sa contribuie la scenariile filmelor sale alaturi de scenaristi profesionisti precum Srdjan Koljevic sau Milena Markovic. A atras atentia criticilor si cinefililor internationali cu al treilea lungmetraj Normali ljudi / Ordinary people / Oameni obisnuiti din 2001. Consacrarea a venit cu filmul Sutra ujutru / Maine dimineata din 2006 pentru care a fost recompensat cu Mentiunea Speciala a Festivalului International de Film Fratii Manaki, Marele Premiu si Premiul FIPRESCI in cadrul Festivalului de Film de la Cottbus si Mentiune Speciala a Festivalului International de Film de la Karlovy Vary. Beli, beli svet / O lume alba, alba este cel mai recent film al sau.

SALA 4: O lume alba, alba / Beli, beli svet ( N-15 )
PREMIERA

Regia: Oleg Novkovic
Gen: Drama
Durata: 121 minute
In rolurile principale: Nebojsa Glogovac, Uliks Fehmiu

Ora: S,D: 14:15, 19:15
V, L-J: 14:30, 19:15

info@cityplex.ro
http://www.cityplex.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *