LifeStyle

Louis Vuitton a dat eBay in judecata si a castigat

La inceputul acestei saptamani, un tribunal francez a condamnat eBay la plata unei sume de aproape 40 de milioane de euro, reprezentand despagubiri pentru daunele aduse casei de moda Luis Vuitton prin facilitarea vanzarii de produse contrafacute marca LV.

Tribunalul a interzis eBay comercializarea a patru marci de parfum, Givenchy, Christian Dior, Guerlain si Kenzo, precum si a sase produse marca Luis Vouitton. Tribunalul a acuzat eBay a comis “erori grave” dupa ca a permis vanzarea de produse contrafacute marca Luis Vuitton.

Totodata, eBay a fost acuzat pentru violarea retelei de distributie de parfurmuri infiintate de Louis Vuitton si Christian Dior Couture.

In replica, eBay a anuntat ca intentioneaza sa faca recurs, considerand ca tribunalul nu a respectat legea copyright-ului. Purtatorul de cuvant al eBay a declarat: “Aceasta decizie nu are legatura cu produsele contrafacute. Decizia se bazeaza pe dorinta LVMH de a-si proteja politica de vanzari si de a exclude competitia. In urma acestei decizii clientii nostri, carora eBay le ofera mereu oportunitati, au de suferit”.

Procesul a inceput in urma cu un an si jumatate, eBay fiind acuzat ca a permis vanzarea de produse contrafacute. Totodata, tribunalul a emis un ordin prin care eBay nu mai are dreptul sa posteze pe site produse reclame pentru parfumuri si produse cosmetice.

Sursa www.vedeta.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *