AUTO

Lotus din nou pe podium in Formula 1

Echipa oficială de Formula 1 a Lotus Cars Ltd a înregistrat un nou rezultat de excepție la adoua cursă de la revenirea oficială în Campionatul Mondial. Nick Heidfeld, pilotul german alLotus Renault GP, a terminat pe locul 3 în Marele Premiu al Malaieziei, desfășurat duminică, 10 aprilie 2011, pe circuitul de la Sepang. Rezultatul reprezintă o bucurie și pentru grupul malaiezian Proton, din care Lotus Cars face parte.
Este cel de-al doilea podium consecutiv al echipei oficiale Lotus în acest sezon, rezultat ce-iplasează pe locul 4 în clasamentul constructorilor, cu 26 de puncte.
Strategia cursei a constat în 3 opriri la boxe, pentru ambii piloți. Vitaly Petrov a efectuat și el ocursă bună, mentinându-se în lupta pentru podium până cu 4 tururi înainte de final, când, dincauza unei incursiuni în decor, nu a mai putut ajunge la final.
Următoarea etapă a Formulei 1 va avea loc duminica viitoare: Marele Premiu al Chinei, pecircuitul de la Shanghai.
La sfârșitul anului 2010, constructorul de automobile britanic Lotus a semnat un contract decolaborare cu fosta echipa Renault F1 team, revenind astfel la schema de succes din anii ’80. Cuun Lotus motorizat de Renault, Ayrton Senna a obținut prima victorie în Formula 1, în MarelePremiu al Portugaliei în 1985.
Pentru a face un adevărat come-back în topul Formulei 1, nu se putea alege decât culoareanegru auriu, care ne amintește grafica oficială a mașinilor Lotus din anii ’70 – ’80. Cu acesteculori pe mașini, Lotus a câștigat 3 titluri de campion mondial al constructorilor (1972, 1973și 1978) fiind reprezentată de campioni precum Emerson Fittipaldi, Mario Andretti, RonniePeterson, Nigel Mansell, Ayrton Senna, Elio di Angelis dar și alții.
Dintre aceștia, Mansell a fost prezent în luna februarie în România la deschiderea oficială ashowroom-ului Lotus în țara noastră, în cadrul complexului Airport Plaza din Otopeni. Tot acoloa fost expus și monopostul de Formula 1 Lotus Renault GP 2011.
Forza Rossa, importatorul official Lotus se adresează clienților cu cele mai recente modeleale mărcii britanice, dar și cu toate serviciile de service și after-sales. În România există deja8 automobile Lotus iar Forza Rossa a înființat de curând Lotus Club România, ce organizeazăexcursii pe drumurile de munte sau ieșiri pe circuit.
Despre Forza Rossa
Forza Rossa este una dintre cele mai importante şi influente companii în industria auto din
regiune. Reputaţia companiei se datorează echipei sale de profesionişti, dedicaţi şi cu viziune
asupra aşteptărilor şi exigenţelor clienţilor.
Forza Rossa operează ca unic importator Ferrari pe piaţa românească precum şi în Bulgaria şi
Republica Moldova. Începând cu 2011, Forza Rossa este reprezentantul exclusiv al mărcii Lotus
în România, Serbia, Muntenegru şi Republica Moldova.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *