Stiri

Loteria Vizelor 2012

Departamentul de Stat al SUA anunţă schimbări majore pentru programul „loteria vizelor 2012”. Programul anual Loteria Vizelor pune la dispoziţie vize de reşedinţă permanentă persoanelor care îndeplinesc câteva criterii simple dar stricte de calificare. Înregistrările Loteria Vizelor sunt selecţionate printr-o tragere la sorţi generată de un computer. România va participa în programul din acest an. Programul din acest an se va desfăşura complet online. Înregistrările pentru programul Loteria Vizelor-2012 trebuie transmise electronic între amiaza zilei de 5 octombrie 2010 (GMT-4) şi amiaza zilei de 3 noiembrie 2010 (GMT-4). Solicitanţii pot accesa formularul de înregistrare electronică la adresa www.dvlottery.state.gov numai în timpul perioadei de înregistrare. Nu se percepe nicio taxă pentru a trimite o înscriere electronică.

Înainte de a trimite formularul de înregistrare electronică pentru programul Loteria Vizelor-2012, solicitanţii trebuie să citească cu atenţie instrucţiunile detaliate care sunt postate pe pagina de web a Ambasadei SUA la adresa http://romania.usembassy.gov/visas/diversity.html
Odată ce solicitantul a reuşit să transmită înregistrarea electronică, acesta va vedea un ecran de confirmare cu numele său şi un număr unic de confirmare. Solicitanţii trebuie să tipărească acest ecran şi să păstreze numărul de confirmare într-un loc sigur. Solicitanţii nu vor putea să verifice dacă au câştigat şi să continue cu solicitarea de viză fără acest număr de confirmare.

Numărul de confirmare nu se mai poate obţine ulterior momentului înregistrării electronice.
Începând cu data de 1 mai 2011 solicitanţii pot verifica situaţia înregistrării lor cu informaţiile personale şi numărul de confirmare la rubrica Entry Status Check pe pagina de web www.Loteria Vizelorlottery.state.gov. Entry Status Check va fi singura modalitate pentru solicitanţi de a verifica dacă au câştigat sau nu. Solicitanţilor nu li se va trimite nicio înştiinţare prin poştă sau prin e-mail. Mesajele primite prin e-mail care pretind că un solicitant a câştigat Loteria Vizelor şi va primi un număr de serie pentru un paşaport sau că a câştigat o sumă de bani, sunt escrocherii. Aceste mesaje pot părea oficiale şi pot folosi simboluri sau imagini ale Guvernului Statelor Unite, dar ele şi paginile de internet asociate lor sunt false.

Solicitanţii trebuie să fie de asemenea, precauţi în privinţa firmelor de intermediari care se oferă să transmită înscrierile în cadrul programului Loteria Vizelor în numele acestora. Firmele de intermediere sunt cunoscute pentru faptul că reţin numerele de confirmare ale solicitanţilor până la achitarea unor sume de bani, uneori împiedicându-i pe aceştia să continue procesul de solicitare şi de primire a vizelor. Departamentul de Stat al Statelor Unite nu autorizează nicio companie privată să acţioneze în numele său. Pentru mai multe informaţii referitoare la escrocherii, vă rugăm să vizitaţi pagina de internet care alertează publicul asupra înşelătoriilor legate de programul Loteria Vizelor la adresa http://romania.usembassy.gov/root/pdfs/diversity-visa-brochure.pdf

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *