MUZICA

Loredana a filmat un videoclip pentru “Departare”

Loredana, fotografie realizata de Dana Irimia MaitecLoredana a filmat un nou videoclip, pentru piesa “Depărtare”, cel de-al doilea extras de pe cel mai recent album al său, “Jamparalele”. Videoclipul a fost filmat, săptămâna trecută, în apropierea BucureÅŸtiului, într-un sat de rromi, informează casa producătoare MediaPro Music. Clipul, regizat de Adrian SiliÅŸteanu ÅŸi Adi Sitaru, este o inedită combinaÅ£ie de modern ÅŸi tradiÅ£ie, prezentând o atmosferă “exotică”. Povestea pe care este axat pare o reeditare a celebrei “Åžatra”, expusă însă într-un stil balcanic, cu accente moderne.
În ciuda frigului şi a luminilor care au dat de furcă echipei, filmările i-au binedispus pe toţi participanţii. Pe lângă Loredana şi trupa sa, în videoclip apar şi foarte mulţi săteni, care şi-au luat rolurile în serios, jucând ca nişte adevăraţi actori. Personajele principale ale poveştii sunt întruchipate de familia lui Napoleon (Shukar Collective), cu care Loredana are numeroase colaborări muzicale.
Filmarea videoclipului a fost un eveniment pentru întreg satul: “A fost o atmosferă extrem de caldă ÅŸi plăcută. Cred că am dat autografe pentru tot satul. LocaÅ£ia am ales-o pentru autenticitatea ÅŸi inocenÅ£a sa: eu descoperisem acest sat când am făcut un reportaj pentru emisiunea mea ÅŸi mi-au plăcut oamenii puri de aici, tradiÅ£iile păstrate de secole”, a mărturisit Loredana.
Videoclipul va fi difuzat de posturile tv de specialitate.