AUTO

Logan furgoneta, inlocuitorul Pick Up, in ianuarie 2007

Modelul Dacia Logan furgoneta, care va fi lansat in luna ianuarie a anului viitor, pentru a inlocui utilitara Dacia Pick Up, va avea un pret maxim de 10.000 de euro, a declarat Constantin Stroe. Automobile Dacia a oprit vineri productia vehiculului comercial usor Pick-up, ultimul model fabricat de companie pe baza Renault 12, dupa peste de 30 de fabricatie. De asemenea, compania nu va mai produce cutii de viteze tip NG, care au echipat toate modelele produse la uzina Dacia, cu exceptia Logan. Productia totala de vehicule Pick-up a insumat circa 319.000 de unitati, in sapte variante, intre anii 1975 si 2006.


Autovehiculul a fost vandut, in ultima perioada, in mai multe versiuni de caroserie, cu tractiune pe rotile din fata, cu propulsie (roti motoare spate – n.r.) sau tractiune integrala, la preturi intre 7.050 euro si 8.150 euro. Potrivit datelor Asociatiei Producatorilor si Importatorilor de Automobile, vanzarile pentru acest model s-au restrans cu peste 40% in primele zece luni ale acest an fata de acelasi interval din 2005, la 9.952 de unitati.
Viitoarea autoutilitara usoara Dacia va fi echipata cu propulsorul diesel de 1,5 litri si sau cu una din cele doua versiuni ale motorului pe benzina de 1,6 litri, cu 8 supape si 90 de cai putere, respectiv 16 supape si 105 cai putere.
Printre planurile viitoare ale Dacia se numara realizarea centrului de proiectare Renault Tehnologie Roumanie, cu o investitie de 456 milioane euro, care va dezvolta modele produse ulterior in unitatile Renault din Rusia, Columbia, Maroc, Turcia si Slovenia.
Automobile Dacia a fost preluata de constructorul Renault in anul 1999.
Compania a lansat, in luna septembrie a anului 2004, autoturismul de conceptie Renault, Dacia Logan. Dupa doi ani, in septembrie 2006, constructorul a lansat versiunea break, denumita Logan MCV.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *