LifeStyle

“Like a Prayer” al Madonnei, cel mai nonconformist videoclip

“Like a Prayer”, melodia interpretată de Madonna, s-a situat în fruntea topului celor “mai nonconformiste videoclipuri”, realizat de postul MTV pe baza voturilor a 10.000 de telespectatori, informează BBC News Online.
Videoclipul melodiei “Like a Prayer” a stârnit protestele organizaÅ£iilor creÅŸtine, acestea catalogându-l drept o “blasfemie”, după lansarea sa în 1989.
Videoclipul o prezintă pe cântăreaţă dansând în jurul unor cruci care ard ÅŸi sărutând un Iisus de culoare într-o biserică. Madonna a declarat că ideea videoclipului este “să-Å£i ajuÅ£i aproapele”.
Pe primele cinci locuri ale acestui top al celor mai nonconformiste videoclipuri muzicale s-au mai plasat alte două aparÅ£inând controversatei Madonna, “Ray of Light” ÅŸi “Vogue”, pe locurile patru ÅŸi cinci.
Videoclipul melodiei “Baby One More Time” al cântăreÅ£ei Britney Spears, îmbrăcată aici ca o ÅŸcolăriţă sexy, s-a situat pe locul al doilea în acest top. Este hitul de debut al cântăreÅ£ei, care a ajuns pe primele locuri în topurile muzicale din Statele Unite ÅŸi Marea Britanie în 1999.
Videoclipul de 13 minute al melodiei “Thriller”, cântată de Michael Jackson, s-a clasat pe locul al treilea. La lansarea acestuia, în urmă cu 23 de ani, clipul a făcut senzaÅ£ie, fiind cel mai lung videoclip. Michael Jackson este prezentat în film alături de un grup de personaje zombie.
Madonna, una dintre imaginile simbol ale erei MTV, a fost de mai multe ori exclusă de pe lista de difuzări a postului, din cauza conÅ£inutului videoclipurilor ei. “Justify My Love”, lansată în 1990, a fost refuzată din cauza temelor sexuale abordate.
“Erotica” ÅŸi “What it Feels Like For a Girl” au fost difuzate doar noaptea în anul în care au fost lansate, în 1992 ÅŸi, respectiv, în 2001.
Videoclipul melodiei “Scream”, interpretată de Michael ÅŸi Janet Jackson, s-a plasat pe locul al ÅŸaselea, fiind urmat de videoclipul melodiei “Rock DJ”, al cântăreÅ£ului britanic Robbie Williams. Pe locul opt s-a situat “Call on Me” al lui Eric Prydz, pe locul nouă s-a plasat “Virtual Insanity” al lui Jamiroquai.

www.monitorulsv.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *