LifeStyle

Levintza prezinta'' Dior 60 de ani – Dictator in Tara Modei

In 2005 s-au sarbatorit cu mare fast 100 de ani de la nasterea maestrului. In 2007 s-au implinit 60 de ani de le celebrul New Look. O noua sarbatoare si mai mult fast pentru cel pe care lumea modei l-a numit ”the gentle dictator”. 52 de ani de viata, 10 ani de glorie si permisiunea de a atinge nemurirea, Christian Dior este o legenda a succesului, Casa Dior este o realitate a succesului.

In 1990 Casa Dior este preluata de grupul LVMH. Bernard Arnault, presedintele grupului, ii incredinteaza in 1996 lui John Galliano misiunea de a readuce stralucirea in ochii Casei Christian Dior. Imprevizibil si de-a dreptul incandescent pentru lumea modei, Galliano arunca celebra semnatura direct in topul haute couture-ului. Pasiunea si inovatia, alchimia care aduce linia Dior in centrul luxului mondial, il plaseaza pe Galliano drept cel mai frumos nebun al modei si toata aceasta superba nebunie care inconjoara Casa Dior devine cea mai concreta intrupare a notiunii de succes.

Aniversarea celor 60 de ani a insemnat si prezentarea colectie de haute couture toamna/iarna 2007-2008 semnata de John Galliano, dar si 10 ani de cand designerul creeaza pentru Casa Dior. Au onorat evenimentul Sharone Stone, Kate Hudson, Juliette Binoche, Monica Belluci, Jessica Alba, Charlize Theron, Eva Green, Sofia Coppola, Pedro Almodovar, Sir Elton John, dar si Imparateasa Farah Pahlavi, Victoire de Castellane, la fel ca si Marc Jacobs si Karl Lagerfeld. Sharon Stone a taiat panglica la Boutique Dior pe avenue Montaigne si a facut turul de onoare impreuna cu Bernard Arnault. Apoi Galliano a transformat palatul Regelui Soare intr-o galerie de arta si moda. Decor fabulos, flamenco si un regal vestimentar s-au intamplat la Orangerie du Chateau de Versaille. Gisele Bundchen, Naomi Campbell, Amber Valetta si Linda Evangelista au defilat in rochii inspirate de picturi ale unor artisti celebri precum Picasso, Renoir, Degas sau Goya. Daca exista perfectiune atunci definitia ei incepe cu silueta Dior care tocmai a atins sublimul. Istoria Casei, apoi istoria lui Galliano scrise intr-un exces de detaliu si creatie: cate tinute atatea regine ale balului balurilor.

”Levintza prezinta” cum a fost Curtea Modei la Curtea Frantei, 60 de decenii de creatie si un omagiu adus celui care a fost Christian Dior, cel mai frumos dictator din Tara Modei.
Urmariti toate acestea duminica, 10 februarie, de la ora 11:30, numai la Prima TV.

www.primatv.ro

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *