LifeStyle

Let’s relax a bit!

Vara se apropie cu pasi repezi si deja ne gandim la concedii si la alegerea unor locuri ferite de agitatia cotidiana si de stress. Cel mai adesea se intampla sa visam cu ochii deschisi la niste oaze de liniste si pace, in care sa ne putem relaxa si sa ne bucuram in voie de soarele cald si de un cocktail rece si apetisant.

Ofertele agentiilor de turism, extrem de bogate si variate, ne pun la incercare imaginatia: umbrelute, soare, nisip fin si sunet de valuri in larg. Ca destinatii de vacanta putem alege fie un circuit cu vizitarea celor mai importante centre turistice, fie un sejur la malul marii sau al oceanului, fie o sesiune relaxanta si revigoranta in cadrul unui centru SPA.
Cei mai multi dintre noi, doresc pe langa relaxare si o reincarcare a bateriilor in cadrul unui astfel de centru de specialitate. Termenul “spa” provine din expresia latineasca “sanitas per aquam” care inseamna sanatate prin apa. SPA este utilizat cel mai adesea de de anglo-saxoni si poate defini un centru de recuperare, un institut de frumusete, dar si un izvor mineral sau o asezare in care a fost descoperit un astfel de izvor.

SPA-ul este unul din acele locuri divine, senzationale, care te rasfata atat trupesc cat si sufletesc. Situate in zone de liniste si vegetatie abundenta, SPA-urile va pot alunga stress-ul dar pot avea si efecte benefice asupra sanatatii.

Unul dintre serviciile propuse de centrele SPA, il reprezinta balneoterapia. La balenoterapie va puteti scufunda intr-o apa dulce, imiresmata cu uleiuri esentiale si oligoelemente, care ajuta pielea si relaxeaza in profunzime.

Apoi o sauna umeda, care ajuta la eliminarea toxinelor din corp, urmata de o sesiune de masaj de relaxare cu o crema hidratanta, va va face sa va simtiti ca “noua”.

Primele SPA au aparut in 1926 dupa modelul celui existent in orasul SPA din Belgia, unde bogatia de ape minerale si termale curative, i-au permis sa devina un model de urmat. Astazi centrele Day-SPA din marile orase europene si nu numai, sunt organizate pe principiile medicinii preventive si curative, cu o gama larga de proceduri si tratamente de estetica faciala si corporala, balneoterapie, impachetari cu alge si namoluri marine, fizioterapie, terapia durerii, proceduri de relaxare, etc. care se aproprie de cele folosite in statiunile balneo-climaterice.

Daca tot vreti sa plecati in vacanta peste hotare, centrele SPA pot reprezenta o destinatie excelenta, mai ales ca de obicei, destinatiile de spa sunt la mare departare de centrele urbane.

Citeste mai mult!

Sursa: www.ele.ro