Vedete

Leonard Cohen si Suzanne Vega pe aceeasi scena

Desi vin si canta in Romania separat, Leonard Cohen si Suzanne Vega se vor afla pe aceeasi scena, intr-un concert extraordinar pe 11 iulie, in sudul Angliei, la Weybridge, Surrey. Turneul international al lui Leonard Cohen 2008 s-a dovedit a fi unele dintre cele mai bine vandute ale anului, cu multiple concerte desfasurate cu casa inchisa. Muzica celebrului compozitor si interpret a facut sa vibreze stadioane, sali de opera, castele antice. Pe 4 septembrie, in continuarea turneului sau international, Leonard Cohen se va afla la Bucuresti, in Piata Constitutiei, intr-un spectacol-eveniment organizat de Events. La invitatia Fundatiei Phoenix, artista americana va concerta pe 16 iulie, la Sala Palatului din Bucuresti.

Deseori clasificata drept varianta feminina a lui Leonard Cohen, Suzanne Vega il va acompania pe artistul canadian ca invitat special in concertul din Marea Britanie. Una dintre cele mai importante compozitoare ale generatiei sale, Suzanne Vega s-a numarat printre protagonistii revitalizarii muzicii folk la inceputul anilor `80. ‘Luka’, cel mai cunoscut hit al artistei, a intrat in dialectul cultural ca singurul hit ce a fost scris vreodata din perspectiva unui baietel abuzat, iar ‘Tom`s Diner’ ramane unul dintre cele mai difuzate si mai fredonate cantece.

Suzanne marturiseste ca a fost si este o mare admiratoare a lui Leonard Cohen. Povestea lor a inceput cu cantecul lui Leonard care-i poarta numele, Suzanne, care era foarte popular pe vremea cand artista avea numai noua ani. “Pe unde ma duceam eram întrebata: ‘Cum te cheama?’ si cand spuneam ‘Suzanne’, replica era intotdeauna ‘Aha, ca in cantec?!’. Suzanne are o relatie foarte stransa cu Leonard de multi ani de zile, descriind-o drept “o prietenie foarte interesanta si amuzanta”.

Biletele pentru concertul lui Leonard Cohen pot fi achizitionate prin intermediul site-urilor www.ticketpoint.ro, www.eventim.ro, www.bilete.ro, www.blt.ro, precum si la Sala Palatului, in reteaua magazinelor Diverta si la punctele de vanzare Eventim din reteaua magazinelor Germanos. Preţurile biletelor (toate cu locuri) variaza in functie de categorie: 124 RON, 248 RON si 399 RON. Biletele pentru concertul Suzanne Vega costa 75, 100, 150, 200 sau 250 lei, in functie de pozitia in sala si pot fi achizitionate pe www.ticketpoint.ro, www.eventim.ro, www.bilete.ro, www.blt.ro, in retelele Diverta si Germanos, de la magazinul Muzica, precum si de la casa de bilete a Salii Palatului.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *