LifeStyle

Lapte de soia: metode de preparare

Exista mai multe metode de preparare a laptelui de soia, noi va prezentam, la cererea cititorilor, metoda de preparare la cald:

Ingrediente: 1 cana boabe de soia uscate, 3 l apa, 1 lingurita miere de albine, o lingurita extract lichid de malt (din orez: malt de orez, sirop de orez sau miere de orez), o lingurita sos de soia, 1/3 lingurita de melasa (optional).

Un blender este absolut necesarUstensile: 1 blender electric, o oala de 5 l, o strecuratoare metalica, un vas de 3 l, care sa sustina
strecuratoarea, tifon.

Cumpara un robot de bucatarie la un pret bun!

Preparare:
Alegeti boabele de soia si indepartati boabele stricate. Clatiti-le bine, apoi lasati-le la inmuiat pentru 8-10 ore in 2 l de apa. Dupa aceea strecurati-le si puneti-le deopate.
Puneti la fiert 2.5 l apa, aduceti la punctul de fierbere, acoperiti si mentineti la foc mic.
Puneti in blender o cana de boabe de soia inmuiate si o cana de apa fierbinte. Mixati 30 sec la turatie mica, dupa care cresteti viteza de mixare. Adaugati 3 cani de apa fierbinte si continuati sa mixati timp de 1 min.
Strecurati continutul vasului de blender printr-un tifon pus pe o sita metlica sustinuta de vasul de 3 l.
Puneti iar o cana de boabe de soia in blender si continuati procedeul pana terminati toate boabele.
Stoarceti foarte bine tifonul in care ati pus amestecul de soia, eventual folositi un o cana sau un obiect de lemn pentru a pisa mai usor.
Dupa ce ati stors foarte bine adaugati restul de apa fiarta peste restul de soia si strangeti iar foarte bine.
Puneti laptele de soia astfel starns intr-un vas la fiert, amestecand cu grija sa nu se lipeasca si sa nu dea in foc. Aduceti la punctul de fierbere si mentineti, la foc mic, timp de 7 min. Nu este indicat sa depasiti acest termen deoarece astfel se distruge tripsina si alte ingrediente nutritive din soia.
Raciti imediat punand vasul cu lapte de soia intr-un vas cu apa rece.
Daca doriti sa preparati iaurt nu mai adaugati restul de ingrediente.
Pentru a finisa prepararea laptelui de soia adaugati restul ingredientelor, dupa ce s-a racit : mierea, sosul de soia, melasa, si amestecati bine.

Cumpara un robot de bucatarie la un pret bun!

Nota: laptele de soia preparat acasa este foarte predispus la coagulare. Din aceasta cauza mierea si melasa trebuie adaugate cand laptele e rece, macar la temperatura camerei.

Pentru a obtine un lapte de soia cremos adaugati in blender, o data cu boabele de soia, masline taiate felii si ulei de floarea soarelui.

Mai multe despre soia!