MUZICA

In The Land Of The Dead, primul videoclip Mes Quins, in premiera pe MTV

Formatia bucuresteana de pop punk Mes Quins lanseaza vineri, 11 septembrie, primul videoclip, la piesa In The Land Of The Dead. Premiera va avea loc la ora 12:00 pe mtv.ro, urmata de premiera la MTV, de la ora 20:00.

Trupa Mes Quins a fost infiintata anul trecut de catre Silviu Gherman si Ovidiu Chihaia (Pure, Guillotines, Hotel Fetish) si a sustinut primul concert cu prilejul lansarii celui de-al doilea volum al lui Gherman, Cele mai frumoase creiere. Anul acesta, Mes Quins au cooptat o basista (Adelina Amza) si un tobosar (Ovidiu Rusu). Trupa a concertat in mai toate cluburile din Bucuresti, plus in clubul Zvon din Cluj, a deschis pentru Namosh si Handsome Furs si a participat la festivalul Watumi de la Brasov.

Clipul In The Land Of The Dead a fost filmat la Bucuresti si produs prin amabilitatea Videolink, de catre o echipa formata din Miruna Boruzescu (regie si concept), Roxana Ardelean (imagine), Mihaela Buruiana (asistent imagine), Alma Cazacu (montaj si efecte speciale), Paul Dunca (costume), Malina Ionescu si Cristi Mara (locatie).

Ce se intampla In The Land Of The Dead ? “Sexualitatea curge din cadrele atent compuse ale piesei precum mierea dintr-un putinei. Silviu Gherman ne prezinta aspectul macho si porno al anilor ’70, iar Ovidiu Chihaia are un fulger pe obraz”, povestesc membrii trupei Mes Quins.

“Este in primul rand un clip pe care l-am facut pentru ca imi place piesa in mod special si cred foarte mult in Mes Quins ca proiect muzical. In afara de asta, suntem si prieteni. Este un clip realizat cu ajutor de la prieteni, ca sa spun delicat: low-to-no-budget. Speram la mai multe clipuri din zona alternativa in Romania si speram ca si casele de discuri sa isi indrepte atentia spre muzica mai de calitate de la noi”, spune regizorul, Miruna Boruzescu.

“Din punct de vedere al conceptului, In The Land Of The Dead este intr-o anumita masura un tribut adus clipurilor synth-pop din anii ’80. Look-ul celor doi Mes Quins este provocator la Silviu prin sexualitatea de care vorbeste, un fel de Falco contemporan, si la Ovidiu prin apropierea de un personaj-robot-extraterestru. Sageata de pe fata lui Ovidiu e o trimitere timida la Ziggy Stardust… Sunt mai multe repere muzicale care ne plac si pe care am incercat sa le integram in acest clip. Foarte important este personajul interpretat de Paul Dunca, ce reprezinta… moartea, in the land of the dead, o prezenta permanenta care se ascunde in toti ranjind sarcastic”, completeaza regizoarea.

Nascuta in Bucuresti in 1984, Miruna Boruzescu a absolvit UNATC, sectia Regie film si TV in 2007. Are la activ cateva scurt-metraje (printre care multi-premiatul Carne – 2006), un documentar (Steaua – 2005), si a mai regizat doua videoclipuri ale cantaretei Corina: Tears (2007) si Give Me Your Love (2008). In prezent, lucreaza la un videoclip animat pentru proiectul sau muzical Stereonucleose, bazat la Berlin, iar in toamna are in plan un videoclip pentru trupa americana Scream Club, care se va filma tot la Berlin, unde regizoarea locuieste in cea mai mare parte a timpului.

Mes Quins vor reveni pe scenele cluburilor bucurestene in toamna aceasta.

Mes Quins face parte din trupele sustinute prin proiectul MTV.ro MTV LIVE FROM THE STAGE, streaming live din cluburile bucurestene. In cadrul proiectului, au fost difuzate live pe mtv.ro concerte The Amsterdams, Brazda Lui Novac, Post War Years si Israel Lights, Coma, AB4, In Flagranti, Handsome Furs si Mes Quins.

www.myspace.com

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *