RETETE CULINARE

Lamai caramel cu susan

Ingrediente:
pentru o portie: o lamaie, zahar 100gr, susan 150gr, faina 500gr, drojdie uscata 50gr,bicarbonat
de sodiu o jumatate de lingurita, sare un varf de lingurita ras.

Mod de preparare:
Lamaia se spala se curata de coaja se taie in 4 bucati egale.Se face un sos bechamel din faina;
drojdie; sare; bicarbonat; (a se face putin mai gros ca aluatul de clatite). Bucatile de lamaie se
dau prin sosul bechamel(a se avea in vedere ca lamaia sa fie complet acoperita in acel sos) si
se prajeste in baie de ulei incins(uleiul trebuie sa fie foarte bine incins inainte).Dupa rumenire
se scot intr-o sita.
Caramelul: in tigaie se pun doua linguri de ulei si se adauga 100 de grame de zahar.Se invarte
continuu pana ce zaharul ajunge la o culoare aurie.Apoi cuburile de lamie prajite in orealabil
se adauga in tigaie peste zaharul caramelizat (in momentul adaugarii cuburilor de lamaie tigaia
se retrage de pe foc).Se amesteca f repede cu zaharul caramelizat si imediat se adaauga
susanul (amestecandu-se continuu).Dupa ce cuburile de lamaie s-au acoperit de caramel si
susan se intind pe o tavita de inox si se lasa la racit (pana se intareste caramelul)Se servesc la
o bautura usor alcoolizata.